Black Panther: Wakanda Forever Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Black Panther'in uzun süredir beklenen devam hikayesinin adı Black Panther: Wakanda Forever olarak açıklandı.

Giriş Tarihi: 04.05.2021 11:55 Güncelleme Tarihi: 04.05.2021 13:00

Hayranlar filmin 2018'deki muazzam başarısından bu yana Black Panther'in devamını bekliyorlar. Ancak, bu hevesli beklenti, filmin baş kahramanı Chadwick Boseman'ın 2020 yazında kanser nedeniyle hayatını kaybetmesiyle kalp kırıklığına dönüştü. Boseman'ın ölümü hayranlar, aktörler ve sinema endüstrisinin tamamında şok etkisi yarattı.

Bazıları, gerçek hayattaki ve beyazperdedeki bir kahramanın kaybının acısını çekmenin yanı sıra, Boseman'ın hayata geçirdiği çığır açan rolün ne olacağını merak etti. Black Panther'in devamı 2019'da duyurulmuştu ve Boseman'ın ölümünden aylar sonra Marvel, gösterinin aktörün mirasını onurlandıracak bir şekilde devam edeceğini doğruladı.

Boseman'ın ölümünden aylar sonra Disney, "Chadwick Boseman'ın mirasını ve T'Challa'yı tasvirini onurlandıran Marvel karakteri yeniden şekillendirmeyecek, ancak Wakanda dünyasını ve ilk filmde tanıtılan zengin karakterleri keşfedecek." dedi.

FİLM 2022'YE KADAR ÇIKMAYACAK

Black Panther 2'nun 8 Temmuz 2022'de gösterime girmesi ve yaz gişe rekorları kırması bekleniyor. Film, 6 Mayıs olarak planlanan ilk çıkış tarihinden iki ay sonra vizyona girmiş olacak.

Marvel, devam filminin resmi olarak Black Panther: Wakanda Forever olarak adlandırılacağını açıkladı.

Kadro henüz onaylanmamış olsa da, Lupita Nyong'o'yu Nakia olarak, Danai Gurira'yı Okoye olarak, Letitia Wright'ı Shuri olarak, Angela Bassett'i Queen Ramonda olarak, Winston Duke'u M'Baku olarak, Daniel Kaluuya'yı W'Kabi olarak ve Martin Freeman'ı CIA ajanı Everett K. Ross rolünde göreceğiz.

Michael B. Jordan'ın Killmonger olarak geri dönmesiyle ilgili sorulara rağmen, Marvel Studios'tan Kevin Feige spekülasyonun "saf söylenti" olduğunu söyledi. Narcos yıldızı Tenoch Huerta'nın da filme bir düşman olarak katılacağı bildirildi, ancak rolünün ayrıntıları hala açıklanmadı.

Disney, Aralık 2020'de yaptığı açıklamada, Ryan Coogler'in Black Panther devam filmini "yazdığını ve yönettiğini" doğruladı.

Kaynaklara göre Marvel, Temmuz 2021'de Atlanta'da BP2'yu çekmeye hazırlanıyor. Çekim yaklaşık altı ay sürecek. Ekip başlangıçta çekimlere Mart 2021'de başlamayı planlıyordu, ancak Boseman'ın vefatından sonra planlar değişti.

BİZE ULAŞIN