Glenn Close Oscar'a 8 Kez Aday Oldu; Hiç Kazanamadı!

Aktris Glenn Close her şeye sahip: 40 yılı aşkın bir kariyer, üç Altın Küre, üç Tony Ödülü ve üç Emmy Ödülü. Sadece Oscar'ı yok. Hala.

Giriş Tarihi: 26.04.2021 16:24

Glenn Close, "Hillbilly Elegy"deki Mamaw rolüyle 2021 Oscar'larında yardımcı bir aktris adaylığı alarak kariyerinin toplam Akademi Ödülü adaylığını sekize çıkardı. Şu anda, galibiyet alamayan çoğu oyunculuk adaylığı için 2013'te ölen Peter O'Toole ile berabere kaldı. (O'Toole, 2003 yılında yarışmasız onursal Oscar'ı kazandı.)

"Fatal Attraction", "Dangerous Liaisons", "Albert Nobbs" ve "Karısı" filmlerinde başrol oyuncusu olarak dört aday gösterildi. Close, 2019'da "The Wife"taki rolüyle Oscar'da favori gösteriliyordu ancak sonunda en iyi kadın oyuncuyu "The Favourite" yıldızı Olivia Colman'a kaptırdı.

Colman ve Close, 2021 Oscar'larında yardımcı aktris için adaydı ve Colman "Father"daki rolüyle aday gösterildi. Bu kez ikisi de "Minari"deki rolüyle 73 yaşındaki Akademi Ödülü kazanan ilk Kore kökenli aktör Yuh-Jung Youn'a yenildi.


Hillbilly Elegy"de Glenn Close

Close'un diğer Oscar adaylıkları, "The World According to Garp", "The Big Chill" ve "The Natural" daki performanslarıyla yardımcı oyuncu kategorisinde geldi.

Close, dönüştürücü performansıyla övgüler alsa da, J.D. Vance'in çok satan bir anı kitabından uyarlanan "Hillbilly Elegy" eleştirmenler tarafından eleştirildi. Aktris, The Times ile yaptığı röportajda yorumları okumadığını söylemişti.

AMY ADAMS TAKİPTE

Ödülü asla kazanamayıp en çok aday gösterilen oyuncular sıralamasında Close'u, 6 Oscar adaylığıyla Amy Adams takip ediyor. Adams halihazırda her ikisi de yaşamları süresince Oscar'a 6 kez aday gösterilen fakat hiç ödül kazanamayan Thelma Ritter ve Deborah Kerr'le başa baş durumda.

BİZE ULAŞIN