Dakota Johnson, Jane Austen Uyarlaması Persuasion'un Başrolünde!

Dakota Johnson, Jane Austen’ın Persuasion romanından uyarlanacak Netflix filminin başrolünde yer alacak.

Giriş Tarihi: 22.04.2021 12:42 Güncelleme Tarihi: 22.04.2021 12:43

Fifty Shades filmleriyle yıldızı parlayan Dakota Johnson, Netflix'in Jane Austen uyarlaması "Persuasion" fiminin başrolü olacak. İngiliz tiyatro yönetmeni Carrie Cracknell yöneteceği film, Austen'ın ünlü çalışmalarına "modern esprili bir yaklaşım" şeklinde ele alınacak.

Mayıs ayında çekimlerinin başlaması planlanan Persuasion için henüz resmi bir gösterim tarihi yok. Knives Out yapımcısı MRC Film, Netflix ile proje üzerinde çalışıyor. Rain Man senaristi Ron Bass ve Alice Victoria Winslow senaryoyu uyarladı.

Jane Austen'ın bitirdiği son roman olan "Persuasion" yazarın ölümünden altı ay sonra 1817'nin sonunda yayımlandı. Türkçe adıyla İkna kitabı, Anne Elliot'ın hikayesine odaklanıyor. Anne, modern duyarlılıklara sahip ve iflasın eşiğinde olan ailesine uyum sağlayamıyor. 27 yaşında ve henüz evlenmemiş olan Anne, geçmişte reddetmek üzere ikna edildiği Frederick Wentworth isimli adamla yeniden iletişime geçerek aşkta ikinci şansı yakalıyor. Dakota Johnson, Netflix yapımı filmde Anne Elliot karakterini canlandıracak.

Roman daha önce 1995 ve 2007 yıllarında televizyon filmi olarak uyarlandı. İlk olarak bir BBC mini dizisi olarak Daphne Slater ve Paul Daneman başrolüyle izleyicileriyle buluştu. Daha sonra da Ciarán Hinds'li versiyonuyla televizyon filmine dönüştürüldü.

Persuasion'da Dakota Johnson'a kimin eşlik edeceği henüz bilinmiyor.

BİZE ULAŞIN