Bir Sanatçının Portresi: Chadwick Boseman

Chadwick Boseman: Portrait of An Artist (Chadwick Boseman: Bir Sanatçının Portresi) adlı belgesel Netflix'te yayınlanacak.

Giriş Tarihi: 15.04.2021 17:02

Chadwick Boseman: Portrait of An Artist (Chadwick Boseman: Bir Sanatçının Portresi) belgeseli 17 Nisan'da Netflix'te gösterime girecek. Viola Davis, Spike Lee, Denzel Washington ve Danai Gurira dahil olmak üzere, geç aktörün çalışma arkadaşları ve tanıdıkları Boseman'ın yeteneğine ve zanaatına saygılarını sunuyor.

Geçtiğimiz yıl kolon kanseri nedeniyle 43 yaşında hayata veda eden Chadwick Boseman'ın belgesel fragmanında kendi sözleri olan ""Ben Chadwick Boseman. Ben bir sanatçıyım" diyor. "İnsanlar bana oyuncu diyor. Kendime aktör demezdim. Kendime sanatçı derdim." yer alıyor.

Chadwick Boseman, Ma Rainey's Black Bottom'daki performansıyla Golden Globe, Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri, Gotham Ödülleri, Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nden En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Boseman, aynı performans ile 26 Nisan'da sahiplerini bulacak olan Oscar'a da aday gösterildi.

BİZE ULAŞIN