Amy Winehouse'un Annesi Yeni Bir Belgesel Hazırlıyor

Annesi, Amy Winehouse'un hayatıyla ilgili yeni bir belgesel hazırlıyor.

Giriş Tarihi: 02.04.2021 10:06

Amy Winehouse'un annesi Janis Winehouse, "Dünyanın benim yetiştirdiğim gerçek Amy'yi bildiğini hissetmiyorum." dedi.

Amy Winehouse'un annesi, ölümünden 10 yıl sonra yeni bir belgesel ile müzik yıldızını onurlandırıyor. 2011'de hayatını kaybeden şarkıcının annesi Janice Winehouse, kendisinin katkısıyla hazırlanacak yeni belgeselin "gerçek Amy"yi anlatacağını söyledi.

Alkol zehirlenmesinden henüz 27 yaşındayken hayata veda eden ünlü şarkıcı Amy Winehouse'un ölümünün 10'uncu yılında, onu anlatan yeni bir belgesel geliyor.

Yapımını BBC'nin üstleneceği projeye, İngiliz sanatçının annesi Janis Winehouse katkıda bulunacak. Amy Winehouse, 2015 yapımı, En İyi Belgesel Oscar'ı kazanan Amy adlı belgesele konu edilmişti.

Filmde Janis Winehouse ve ünlü şarkıcının sevdiği pek çok kişi yer alıyordu. Ancak film gösterime girdikten sonra aile, belgeselden "ayrılmak" istediklerini belirten bir açıklama yapmıştı.

Aile, Amy belgeseliyle ilgili yaptığı açıklamada, filmde temelsiz iddialara yer verildiğini söylemiş, "Anlatı, Amy'nin hayatının son yıllarında onunla hiçbir ilgisi olmayan arkadaşlarının dar bir örneğinden oluşuyor. Film yapımcılarına ifade edilen karşı görüşler belgeselde yer bulmadı" demişti.

Filmin yönetmeni Asif Kapadia ise Rolling Stone dergisine verdiği röportajda, "Winehouse Ailesi'nin tam desteğiyle çektik ve projeye tam bir tarafsızlıkla yaklaştık. Amy'yi tanıyan kişilerle 100 görüşme gerçekleştirdik. Filmin anlattığı hikaye, bu röportajlardan elde ettiğimiz bulguların bir yansımasıdır" ifadesini kullanmıştı.

Janice Winehouse, kızının mirasını belgeselle canlı tutmanın yanı sıra 2016'da kızıyla ilişkisini ve Amy'nin madde bağımlılığı ile mücadelesini anlatan Loving Amy: A Mother's Story kitabını yazdı.

Janis ve eski eşi Mitch Winehouse, insanları bağımlılık konusunda eğitmeye odaklanan Amy Winehouse Vakfı'nı da yönetiyor.

BİZE ULAŞIN