Rosé, Billboard Listelerinde Tarih Yazıyor

Yeni nesil K-Pop grubu Blackpink üyelerinden Rose, çıkardığı ilk solo albümü ‘-R-’ ile dikkatleri üzerine çekti.

Giriş Tarihi: 26.03.2021 12:47 Güncelleme Tarihi: 29.03.2021 17:54

Zeynep Gürer

Blackpink grubundan bağımsız olarak "On the Ground" teklisini piyasaya süren Rosé, dünya sıralamasına bir numaradan giriş yaptı. Şarkıcı, iki haftadan kısa bir süre önce yayımlanan single'ı "On the Ground" ile şimdiden rekorlar kırmaya başladı.

Billboard'a göre, Rosé Billboard Global 200 ve Billboard Global Excl. ABD (ABD'den alınan veriler hariç) listelerinde hem solo sanatçı hem de grup olarak ikin listenin ilk sıralarında yer alan ilk sanatçı. (Blackpink'in "Lovesick Girls" Ekim ayında listede bir numaraydı).

24 yaşındaki şarkıcı, Billboard'un ünlü Hot 100 listesinde 70. sıradan giriş yaptı ve "tarihteki kadın bir K-pop solisti için en yüksek liste kaydı" oldu. Genel olarak, "Gangnam Style" 2012'de iki numaraya yükselen Psy'den sonra ikinci sırada geliyor.

Rakamlar oldukça şaşırtıcı: "On the Ground", ilk haftasında yaklaşık 92.1 milyon küresel yayın ve 29.000 satış biriktirdi. Rosé'nin iki parçalı sürümünde "On the Ground" a katılan ikinci single'ı "Gone" R, dünya çapında 19,6 milyon dinleme ve 25.000 indirme toplayarak Global 200 listesinde 29. sırada yer aldı.

24 yaşındaki Yeni Zelanda doğumlu sanatçı, Jimmy Fallon'un başrol oynadığı The Tonight Show'daki "On the Ground" un muhteşem ilk performansı da dahil olmak üzere kutlayacak çok şey var . İlk TV çıkışı, tamamı siyah beyaz olarak çekilen, büyük koreografi ve şık set tasarımıyla tam bir pop prodüksiyonuydu.

Rosé, Blackpink'in grup dışında müzik paylaşan ilk üyesi değil. Jennie, 2018'de "Solo" parçasını yayınlamıştı.

BİZE ULAŞIN