The Queen's Gambit Müzikal Oluyor

Netflix'in en çok izlenen mini dizisi The Queen's Gambit'e ilham veren romanın hakları bir New York yapım şirketi tarafından satın alındı.

Giriş Tarihi: 09.03.2021 16:04 Güncelleme Tarihi: 18.03.2021 12:19

Walter Tevis'in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Netfli'in mini dizisi The Queen's Gambit'in sahne hakları eğlence şirketi Level Forward tarafından satın alındı.

Yıldız Anya Taylor-Joy, soğuk savaş sırasında Kentucky yetimhanesinden uluslararası satranç yarışmasının zirvesine yükselen satranç fenomeni Beth Harmon rolüyle Altın Küre ve Eleştirmenlerin Seçimi ödüllerini kazandı. Dizi ayrıca en iyi mini dizi dalında Altın Küre ve Critics Choice (Eleştirmenlerin Seçimi) ödüllerini kazandı.

Level Forward CEO'su Adrienne Becker ve Yapımcı Julia Dunetz yaptığı açıklamada, "The Queen's Gambit'i sevilen ve kalıcı müzikal tiyatro sanatıyla sahneye getirme sorumluluğuna liderlik etmek Level Forward için bir ayrıcalık. Hikaye, toplumsal cinsiyet ve ırksal eşitlik için çağdaş mücadelelerimizin ortasında bir siren çağrısı ve projeyi ileriye taşımak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Kreatif ekip ve oyuncu kadrosuyla ilgili ayrıntılar açıklanmadı.

Level Forward prodüksiyonları toplam 37 Tony Ödülü adaylığı aldı. Önemli sahne çalışmaları arasında What The Constitution Means To Me, Oklahoma!, Jagged Little Pill ve Slave Play sayılabilir.

1983'te yayınlanan The Queen's Gambit, Beth'in Kentucky'den Paris'e, Moskova'ya ve ötesine yaptığı yolculuğu anlatıyor. Santraç dahisi olan Elizabeth Harmon'ın "erkek merkezli bir dünyanın pratiklerine ve önyargılarına karşı kurulmuş kırık bir geçmişin ve bağımlılık şeytanlarının" üstesinden gelme mücadelesini anlatıyor.

Anya Taylor-Joy'un oynadığı Netflix uyarlaması, ilk ayında 62 milyondan fazla izleyiciyle Netflix'in en çok izlenen mini dizisi oldu.

BİZE ULAŞIN