78. Altın Küre Ödül Töreni Gain'de

78. Altın Küre Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı ödül töreni, 28 Şubat gecesi Türkiye saatiyle 04:00’te GAİN’de canlı yayınlanacak.

Giriş Tarihi: 28.02.2021 15:24

78. Altın Küre Ödül Töreni canlı yayını bu yıl yalnızca GAİN'de izlenebilecek. Tören 28 Şubat Pazar gününü 1 Mart pazartesiye bağlayan gece, Türkiye saatiyle 03.00'te Amerikalı yazar, komedyen ve oyuncu Tina Fey ile Amerikalı oyuncu Amy Poehler sunumuyla başlayacak. Canlı yayınlanacak ödül törenini, sunucu Yekta Kopan ve GAİN Moda ve Lifestyle İçerik Editörü Zeynep Üner yorumlayacak.

ELEŞTİRMENLERİN FAVORİLERİ

78 Altın Küre Ödülleri'nde en çok konuşulan konulardan biri bu kez En İyi Yönetmen dalında adayların 3'ünün kadın olması. Bugüne kadar söz konusu kategoride sadece 8 kadın aday gösterildi. Eleştirmenlerin ödül için favorisi de, "Nomadland" ile Chloé Zhao.

Senaryosunu babası Jack Fincher'ın yazdığı, bu senenin en çok adaylık toplayan yapımı olan "Mank" ile David Fincher da eleştirmenlerin favorileri arasında yer alıyor.

DRAMA DALINDA EN İYİ FİLM KATEGORİSİ

Drama Dalında En İyi Film dalında, her ikisi de 4'er adaylık alan, hem yurt içinde hem yurt dışında çok övülen "Nomadland" ile Türkiye'de halen izlenemeyen ancak favoriler arasında gösterilen "The Father" öne çıkıyor.

Müzikal/Komedi Dalında En İyi Film kategorisinde ise, efsaneleşmiş Broadway müzikalinden yola çıkan "Hamilton" en dikkat çekici yapım durumunda.

EN İYİ OYUNCU

Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde, Nomadland'deki performansıyla Frances McDormand birçok eleştirmenin favorisi. Aynı kategorinin erkek adayları arasında ise "Sound of Metal"deki performansıyla Riz Ahmed ve "The Father"daki oyunculuğuyla Anthony Hopkins öne çıkıyor.

Müzikal/ Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu adayları içerisinde "Hamilton"daki performansıyla Lin-Manuel Miranda, Sacha Baron Cohen, Dev Patel, James Corden ve Andy Samberg gibi isimlerin arasında favori olarak görülüyor.

BİZE ULAŞIN