Van Gogh’un ‘Montmartre’da Bir Sokak Manzarası’ eseri ilk kez görüntülendi

Van Gogh’un Fransa’nın başkenti Paris’te kaldığı dönemde yaptığı “Montmartre’da Bir Sokak Manzarası” adlı tablo 100 yıl sonra ilk kez görüntülendi.

Giriş Tarihi: 26.02.2021 09:43 Güncelleme Tarihi: 26.02.2021 09:45

Hollandalı ressamın 1886-87 yıllarında kardeşi Theo ile yaşadığı dönemde yaptığı resim 1920'den beri tabloyu satın alan bir Fransız ailenin koleksiyonunda bulunuyordu. Müzayede evi Sotheby's tarafından 25 Mart'ta açık arttırmayla satılacak olan tablonun 5 ila 8 milyon Euro arasında bir değere alıcı bulması bekleniyor.

O tarihe kadar müzayede evinin Sotheby's'in Paris, Amsterdam ve Hong Kong'daki müzayede evlerinde sergilenecek tablo; Paris, New York, Hong Kong ve Londra ekipleri tarafından satışa sunulacak. Uzmanlar, eserin Van Gogh'un Hollanda dönemindeki koyu, toprak renkli resimlerinden Provence dönemindeki coşkun resimlere geçiş döneminde yapılmasından ötürü önemli bir resim olarak görüyor.

"Montmartre'da Bir Sokak Manzarası", Van Gogh'un 1886-87 yıllarında kardeşi Theo'da kalırken yaptığı bir dizi resimden biri. Resmedilen sokak da Gogh'un kardeşinin evine yakın bir sokak.

Van Gogh resim yaptığı dönemde Montmartre hâlâ yarı kırsal bir bölgeydi. O dönemde inşaat halinde olan Sacré-Cœur Kilisesi ise bugün turistlerin uğrak noktası.

Van Gogh 1888'de Paris'ten ayrılarak güney Fransa'daki Provence'e gitmiş, Temmuz 1990'da Paris yakınlarında hayatını kaybetmişti.

BİZE ULAŞIN