Sinemaların Açılış Tarihi 1 Nisan'a Ertelendi

Sinemalar 1 Nisan'a kadar kapalı kalacak.

Giriş Tarihi: 26.02.2021 10:29 Güncelleme Tarihi: 26.02.2021 10:31

1 Mart'ta açılması planlanan sinema salonlarının açılış tarihi 1 ay ertelendi. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelgeyle birlikte sinemalar resmi olarak 1 ay daha kapalı kalacak.

Dünya çapında coronavirüs salgını hakimiyeti nedeniyle bir belirsizlik içerisinde yaşadığımız şu günlerde, sinemaların kapalı kalma süresinin uzatıldığı haberi paylaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, sinemaların açılış tarihinin ileri bir tarihe alınması konusunda ortak bir karar verdi. İçişleri Bakanlığı'nın 24.02.2021 tarih 3135 sayılı Genelgesi doğrultusunda salgınla mücadele konusunda alınan önlemlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan'da başlamasına karar verildi.

Sinemalar, coronavirüs salgınının patlak verdiği dönem olan 2020'nin Mart ayından bugüne kapalı bir vaziyetteydi. Yaz aylarında sinemalar yeniden açılsa da salgının durdurulmasının önünde engel teşkil ettiği gerekçesiyle yeniden kapatılmıştı. Ayrıca sinemalar açıldığında dahi izleyicilerin ilgisinin salgın öncesindeki gibi olmadığı görüldü. Tüm dünyada film şirketleri ve yapımcılar, filmlerini streaming platformlarına devretmeyi tercih ediyor.

Genelgede, "Gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir" denildi.

BİZE ULAŞIN