Studio Ghibli Tema Parkı'nın Görselleri Yayınlandı

'My Neighbor Totoro', 'Spirited Away', 'Howl’s Moving Castle' gibi birçok önemli filme imza atan Studio Ghibli'nin Japonya’da açacağı tema parkıyla ilgili yeni görseller paylaşıldı.

Giriş Tarihi: 12.02.2021 15:24 Güncelleme Tarihi: 15.02.2021 12:26

Animasyon şirketi Studio Ghibli'nin Japonya'da 2022'de açmayı planladığı tema parkıyla ilgili yeni görseller yayınlandı. Park, Ghibli evrenindeki Sprited Away, Pricess Mononoke, Howl's Moving Castle ve My Neighbour Totoro gibi filmlerden ilham alan mekanlardan oluşacak.

Eğlence parkı 5 alandan oluşuyor. Cadı Vadisi, Preses Mononoke Köyü, Ghibli'nin Dev Ambarı, Dondoko Ormanı ve Hayatın Baharı Tepesi.

Japonya'da Nagakute kentindeki Aiçi Expo Memorial Park'ta yer alacak tema parktan paylaşılan konsept görsellerin birinde, 'Howl's Moving Castle' filmindeki kale görülüyor. Bir diğerinde ise 1997 yapımı 'Princess Mononoke' filmindeki köyün bir kopyası var.

Usta yönetmen Hayao Miyazaki ile beraber Isao Takahata, Tomomi Mochizuki, Yoshifumi Kondo, Hiroyuki Morita gibi yönetmenlerin filmlerine ev sahipliği yapan, animasyon dünyasına yeni bir soluk getiren animeleriyle her yaştan insanı ekran başına kilitleyen Studio Ghibli'nin tema park planlarını 2017'de duyurmuştu.

Ghibli Park'ın yapımına 2020 yılının başlarında başladı. Ardından, küresel Covid-19 salgını nedeniyle geçici olarak duraksadı. Ancak Studio Ghibli 28 Temmuz 2020'de çalışmaları yeniden başlattı.

BİZE ULAŞIN