Tina Turner Belgeseli Geliyor

Tina Turner Belgeseli önümüzdeki ay HBO'ya geliyor.

Giriş Tarihi: 11.02.2021 11:30 Güncelleme Tarihi: 11.02.2021 14:12

Tina Turner'ın yaşamına ve kariyerine "açıklayıcı ve samimi bir bakış" sunmayı vaat eden "TINA" adlı belgesel 27 Mart Cumartesi günü HBO Max üzerinden izlenebilecek.

Belgesel, Turner'ın şöhrete yükselişini, kişisel ve kariyer mücadelelerini, 80'lerde ve sonrasında kazandığı ikon statüsünü takip edecek. Sanatçının kendisiyle İsviçre'deki evinde çekilen röportajlar, ona yakın kişilerden görünümler ve 60 yıllık nadir arşiv görüntüleri yer alacak.

Tina Turner belgeseline katkı sağlayanlar arasında Angela Bassett, Oprah Winfrey, Tina'nın ortak yazarı Kurt Loder, Turner'ın hayatı hakkında müzikal yazan oyun yazarı Katori Hall, ve Turner'ın kocası Erwin Bach.

"Rock and Roll müziğin kraliçesi" lakaplı Amerikalı şarkıcı Tina Turner 81 yaşında. Sahneye ilk kez 1956 yılında çıkan ünlü sanatçı bugüne kadar yaptığı 10 stüdyo albümüyle 12 Grammy Ödülü kazandı. Sahne performansları, saç stili ve güçlü sesiyle dikkatleri üzerine çeken Turner 200 milyondan fazla albüm satışıyla "Tüm zamanların en çok satan sanatçıları" arasında yer alıyor.

Gerçek adı Annie Mae Bullock olan Tina Turner hayatı boyunca iki kez evlendi. İlk evliliğini kendisini keşfeden gitarist Ike Turner ile 1962 yılında yapan sanatçı, 2013 Temmuz'unda müzik yapımcısı Erwin Bach ile dünya evine girdi ve ertesi sene İsviçre vatandaşı oldu.

BİZE ULAŞIN