Kayak tatilinde yeni bir deneyim

DAS 3917 Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Şahin ile, kayak keyfini yurtdışındaki konseptlere uygun bir deneyime dönüştüren ve pandemi döneminde fark yaratan DAS 3917 üzerine konuştuk.

Giriş Tarihi: 10.02.2021 14:34
Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Lise ve üniversiteyi İngiltere'de okudum. The University of Manchester'da finans ve muhasebe eğitimi aldım. Kariyerime aile şirketimiz olan Şahinler Holding'te başladım. Dokuz yıldır şirketin turizm kanadındaki yatırımı Club Megasaray'ı ve şimdi de Erciyes'deki DAS 3917'nün yönetim kurulunda yer alıyorum. Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektöründe başarılı işlere imza atmak için çabalıyoruz.



DAS 3917'nin hikayesini kısaca sizden dinleyebilir miyiz?
Çocukluğumdan beri kayakla iç içeyim. Yurtdışında özellikle Fransa ve İsviçre Alplerinde gördüğümüz hizmetleri Türkiye'ye taşımak ve burada yansıtmak istedik. Ortağımız da bizim gibi uzun yıllardır turizm sektörünün içinde olan Serkan Çeri. Kendisi Kayserili ve bölgeyi çok iyi biliyor. Globalden aldığımız gücü lokal bir ortakla birleştirerek yurtdışındaki konseptlere uygun bir deneyime dönüştürmek istedik. DAS 3917 böyle bir ilhamın ve işbirliğinin sonucu. Kısa zamanda çok güzel işlerle kış turizmine ciddi katkılar sağlayacağımıza inancım tam.



Oteli farklı kılan detaylar nedir?
DAS 3917 öncelikle çok farklı ve geniş alanlara yayılmış outlet'lere sahip. Bunlar DAS Apres, Arete Live Music barı, Lounge 3917, balo salonu, mini club, lobimiz ve ana restoranımız bunlardan bazıları. Otelimizde çok geniş ve hiç sıkışıklık yaşanmıyor. Pandemi dönemi için bu büyük avantaj. Türkiye'nin en iyi ve yeni kayak ekipmanları da bizde . Bu yıl buna ciddi bir yatırım yaptık. Mutfağı çok önemsiyoruz. Bu alanda çok güçlüyüz ve yemeklerimiz 30 yıllık otelcilik tecrübesine sahip üst düzey aşçılarımız tarafından hazırlanıyor. Yemeklere dair çok güzel yorumlar alıyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Turndown hizmetimiz de mevcut. Bu tür hizmetleri verirken lokal partnerlerle çalışmaya özen gösteriyoruz. Turndown'da Kayseri'nin en iyi çikolatasından olan Erciyes silüetli çikolatamız mevcut. Kayseri'nin en iyi pastırma ve sucuğunu da kullanarak inovatif menüler hazırladık. Odalarımız oldukça konforlu, tüm yastıklarımız ve yorganlarımız kaz tüyü.



Pandemi döneminde nasıl bir fark yaratıyorsunuz?
Pandemi maalesef dünyada en çok turizm sektörünü etkiledi. Biz de tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Yazın Türkiye'nin tatil cenneti Antalya'da pandemi dönemini çok iyi etüt etmek bizim için büyük avantaj oldu. Konuya vakıf olan Belek'deki Club Megasaray otelimizden oldukça tecrübeli bir ekip buraya geldi. Neler yapmaları gerektiklerini çok iyi biliyorlar. Temassız, maske ve mesafeli hizmette fark yaratıyorlar. TÜV SÜD'den her ay "Güvenli Turizm Sertifikası" alıyoruz. Diğer yandan otelimizin alanları geniş. 72 odamızla hizmet veriyoruz. Rahat ve mesafeli bir şekilde herkese hizmet sağlayabiliyoruz.

Neden Erciyes?
Erciyes Türkiye'nin en organize ,toplamda en uzun pist sayısına sahip, en yeni ve modern altyapısına sahip kayak destinasyonu. Oturmuş ve organize yurt dışı acenta ağı da büyük avantaj sağlıyor. Yerli misafirin yanında Ukrayna, Polonya ve Rusya'dan da ciddi turist geliyor. Biz Erciyes'in sadece Türkiye'de değil Avrupa ve Ortadoğu'nun da en popüler kayak destinasyonlarından biri olacağına inanıyoruz ve bu yönde çalışıyoruz. Erciyes kayak merkezi 2000 metreden başlıyor, çok iyi kar alıyor ve Erciyes AŞ'nin özellikle Murat Çıngı'nın vizyonuyla yapılan yatırım sonucu yağış olmasa da sunni karla pistler açılabiliyor. Kayak dışında bir şansımız da Kapadokya ve spor. Türkiye'nin en önemli bisiklet yarışlarına ev sahipliği yaptık Eylül ve Ekim ayında. Futbolda da Temmuz ve Ağustos ayında üst düzey takımları ağırlamayı hedefliyoruz. İlerki dönemlerde bisiklet ve futbolun yanına tenis ve atletizmi de eklemek istiyoruz. Erciyes Dağı'nda sezonu 12 aya yaymak ve toplantı turizminde de efektif olmak istiyoruz. Misafirlerimize aynı zamanda trekking, Kapadokya'da balon, kite ve kar motorlarıyla göl etrafında tur imkanları sağlıyoruz. Sadece kayak severleri değil macera ve dinlenerek keyif yapmak isteyen tüm misafirlerimizi de bekliyoruz.

Erciyes'de kayak sezonu ne zamana kadar devam ediyor?
Bu yıl Erciyes'de ilk sezonumuz. Pistler ve liftler açık oluyor. Biz de kış sezonunu 10 Nisan'a kadar sürdürmeyi planlıyoruz. Kayak olmasa da farklı aktivitelerle misafirlerimizi mutlu etmek istiyoruz.
Daha sonra Nisan ayında bisiklet yarışlarımız başlayacak. Orta ve uzun vadede Haziran ve Eylül aylarında tenis turnuvaları organize etmek istiyoruz. Bu konuda Antalya'da ciddi bir deneyim elde ettik, bunu buraya taşıyıp Erciyes Dağı'nı dünyaca ünlü bir spor merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.

Yeni projeleriniz var mı?
Hedefimiz şirket olarak DAS 3917 markasını hep daha ileriye taşımak. Erciyes'e çok inanıyoruz. Burda ikinci oteli yapmak üzere arsa yatırımımızı yaptık. İleride de Kapadokya ve butik yaz destinasyonlarında da farklı projelere imza atmak istiyoruz. Bu konu özelinde de Çeşme, Antalya ve Bodrum'u yakın markajda tutuyoruz.

BİZE ULAŞIN