Jane Fonda Altın Küre'de Cecil B. DeMille Ödülü'nü Alacak

Altın Küre, önümüzdeki ay düzenlenecek 78. ödül şovu sırasında Jane Fonda'ya Cecil B. DeMille Ödülü'nün verileceğini duyurdu.

Giriş Tarihi: 28.01.2021 15:13

Altın Küre'de verilen onur ödülü "Cecil B. DeMille" bu yıl Janes Fonda'nın olacak. Töreni düzenleyen Hollywood Foreign Press Association (HFPA), "İnkar edilemez yeteneği ona en yüksek düzeyde tanınırlık kazandırdı." dedi.

83 yaşındaki Fonda, altmış yılı kapsayan parlak bir oyunculuk kariyerine sahip. HFPA, 28 Şubat'ta Beverly Hills, Kaliforniya'da düzenlenen yıllık törende Cecil B. deMille Ödülü'nü vereceğini söyledi.

Cecil B. DeMille Ödülü, ödüllerin arkasındaki organizasyon olan Hollywood Foreign Press Association tarafından verilen en yüksek onurdur. Geçmiş ödüller arasında Robert De Niro, Sophia Loren, Sean Connery, Oprah Winfrey, Martin Scorsese, Jodie Foster, Steven Spielberg ve Meryl Streep bulunuyor. Geçen yılki ödül Tom Hanks'in olmuştu.

HFPA Başkanı Ali Sar yaptığı açıklamada, "Hollywood Yabancı Basın Birliği, 2021 Cecil B. DeMille Ödülü'nü Jane Fonda'ya vermekten büyük gurur duyuyor. Elli yıldan fazla bir süredir Jane'in çalışma alanı, zamanımızın en önemli sosyal sorunlarından bazılarını ele almak için platformunu kullanarak amansız bir aktivizme dayanıyor. İnkar edilemez yeteneği ona en yüksek düzeyde tanınırlık kazandırdı ve profesyonel yaşamı pek çok adımlar yaşarken, değişim uyandırmaya olan sarsılmaz bağlılığı her zaman devam etti. Başarılarını 2021 Altın Küre Ödülleri'nde kutlamaktan onur duyuyoruz." dedi.

Oscar'ın habercisi olarak görülen Altın Küre Ödülleri, bu yıl 28 Şubat'ta yapılacak.

Oscar ödüllü aktris, 1960 yılında ilk kez sahneye çıktı ve daha sonra Barbarella, Nine to Five ve On Golden Pond gibi filmlerle en parlak Hollywood yıldızlarından biri oldu.

En son performansı Netflix komedi dizisi Grace and Frankie'de oldu. Fonda, son zamanlarda iklim değişikliğine karşı bir kampanyacı olarak siyasi bir aktivist olarak da tanınıyor.

BİZE ULAŞIN