Hayat Van Eck sorularımızı mimikleriyle yanıtlıyor

Hollanda asıllı Türk oyuncu Hayat Van Eck, sorularımızı mimikleriyle yanıtlıyor...

Giriş Tarihi: 15.01.2021 14:42 Güncelleme Tarihi: 15.01.2021 15:16

Fotoğraf Selin Saral
Hazırlayan Güneş Uysal Efe
Web Editörü Damla Yüce

İzmir'de büyümüşsün, şimdi İstanbul'dasın. Özlüyor musun orayı?
İzmir, kolay ve rahat bir şehir. Konfor alanım diyebilirim çünkü her şey keyifli benim için İzmir'de. Aslında İstanbul'a taşınmamın ana nedenlerinden biri bu konfor alanından çıkmak ve kendimi geliştirmekti.

İstanbul'da sıkça karşılaştığın bir insan tiplemesi sorsak?
Kendini her şeyin hakimi gibi gören ve üstten bakan ama aslında ayakta kalmak için kendini bu şekilde kandıran insanları çok görüyorum.

Sence steryotip bir Hollandalıdan farkın ne?
Harika bir soru! Klasik Hollandalılara kıyasla kendimi daha duygusal, hareketli, spontan ve empati sahibi görüyorum. Ortak nokta olarak ise iş ahlakı, bakış açısı, anlayış ve yargılama tarzımı Hollandalı olmama bağlıyorum.



Bize Hollandaca tek bir kelime öğretecek olsan hangisi olurdu?
'Schatje'. Balım, değerlim, canım anlamına geliyor. 'Schat' hazine demek, sonunda ünsüz düşmesi olan bir 'tje' var, o da şirinleştirme eki. Yani sizin için değerli birine bunu söyleyince "hazinem" demiş oluyorsunuz.

Naim Süleymanoğlu'nu canlandırdıktan sonra sporla ilişkinde bir değişiklik oldu mu?
pora olan saygım ve sevgim arttı çünkü filmin hazırlık ve çekim süresi hayatımda fiziksel olarak en yoğun geçen dönemdi ve büyük ihtimalle de her zaman öyle olacak. Çünkü kendim için bile olsa tekrar vücudumu bu kadar zorlayabileceğimi düşünmüyorum. Filmden hemen sonra pandemi diye bir gerçeklik oluştu hayatımızda, o zamandan beri hem filmde kendimi çok yorduğumu hem de pandemiyi bahane ederek aktif spor yapmıyorum.




Spor dışında hangi aktivitelerden keyif alıyorsun?
Sanat sinemasına gitmek ki son dönemlerde maalesef bu keyiften mahrum kalıyorum, video kurgu ve efektiyle uğraşmak, insanlar arasına karışmak ve sevdiklerimle vakit geçirmek.

Hangi gerçek kişinin hayatını oynamak isterdin?
Bob Marley, müzikle ve barışla hem kendi hayatını zenginleştirmiş hem de dünyayı değiştirmiş savaşçı.



Hangi karakter özelliğiyle hiç bağdaşmıyorsun, bir başka deyişle hangi huyu yansıtmak senin için güç olurdu?
Kindarlık, öfke ve nefret hiç benlik değil. Ancak tabii ki her insan gibi ben de bu duyguları yaşadım ve kavradım, o yüzden güç olacağını düşünmüyorum.

Dizilerle aran nasıl? Hayran kaldığın bir yapım var mı?
Son bir senede dizi izlemeye başladım aslında. Yurtdışında hayran kalınacak çok dizi var ama Türkiye'den çıkan favori dizim kesinlikle Şahsiyet.

Hakan Günday'ın Daha adlı romanından uyarlanan filmde de rol almıştın. Başka hangi edebiyat eseri uyarlanacak olsa, rol almak için talip olurdun?
Shibumi'den Trevanian. O gizemli ama bir o kadar da sade dünya yaratıldığı anda muazzam bir iş ortaya çıkabilir.

Oyunculuk kariyerine dair plan ve hayallerin neler?
Kariyerim için planım, kaliteli işlerde çalışmak. Hayatımı o noktaya getirebildiğim ve sadece içime sinen işlerde çalışabilme özgürlüğünü yakaladığım zaman kariyer hedeflerimden ilkini tamamlamış olacağım.

BİZE ULAŞIN