J.R.R Tolkien'in evi için yıldız isimler devrede

Yüzüklerin Efendi ve Hobbit filmlerinin yıldızı yazar J.R.R Tolkien'in evini satın alarak bir edebiyat merkezi oluşturmak istiyor.

Giriş Tarihi: 10.12.2020 13:17 Güncelleme Tarihi: 14.12.2020 10:17

Sir Ian McKellen ve Martin Freeman da dahil olduğu Yüzüklerin Efendisi: Hobbit yıldızları RR Tolkien'in 4,5 milyon sterlinlik eski Oxfordshire evini satın almak ve onun anısına edebiyat merkezi oluşturmak için çağrıda bulundu.

Hobbit, Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion gibi fantastik kurgu eserleriyle dünyaca üne kavuşan yazar J. R. R. Tolkien'in 1924 yılında inşa edilen evi satışa çıktı. Sir Ian McKellen ve Martin Freeman da dahil olmak üzere yıldızlar, yazar JRR Tolkien'in evini satın almak için güçlerini birleştirdi.

Project Northmoor adlı girişim, 2 Aralık'ta İngiliz yazar Julia Golding tarafından başlatıldı. Projenin amacı, yazarın evini ünlü eserlerine adanmış bir edebiyat merkezine dönüştürmek.

Evi satın almak için 6 milyon dolar toplanması gerekiyor. Tolkien ve ailesinin 1930 ile 1947 arasında yaşadığı evin, 6 yatak odası bulunuyor. Tolkien'in bir dönem yaşadığı evin, gelecek nesillere bu değerli mirası taşıyacak bir müze olarak düzenlenmesi planlanıyor.

BİZE ULAŞIN