Game of Thrones: House of the Dragon çekimleri başlıyor

Game of Thrones dünyasının öncesine dayanan House of the Dragon'un çekimlerine 2021'de başlanacak.

Giriş Tarihi: 10.12.2020 13:39

Game of Thrones tarihin en çok izlenen TV yapımlarından biri oldu ve HBO için eşi görülmemiş bir hite dönüştü. Şimdi ise Game of Thrones'un öncesine ve Targaryen'lerin etrafında dönen bir House of the Dragon dizisi geliyor.

Resmi GoT Twitter da üretimin resmi olarak 2021'de başlayacağını doğruladı. Hesap, ejderhaların nasıl görüneceğine dair bir fikir bile paylaştı. "Ejderhalar geliyor" diye tweet attı.

House of Dragos, George RR Martin kitabı Fire & Blood'a dayanıyor. Martin'in Targaryen'in tarihi hakkındaki kitabı, ilk olarak Kasım 2018'de piyasaya sürüldü ve gelecek dizinin kaynak materyali olacak. Hikaye , bildiğimiz Game of Thrones olaylarından 300 yıl önce başlıyor ve özetine göre büyük savaşları kapsıyor.

Martin'in Fire & Blood'undan bölümünde şöyle yazıyor:

akvimler geriye dönüyor, haneler yükselip yıkılıyor ve taht oyunlarının hem en kolay hem de en zor olduğu dönemde Targaryen tarihinin bütün detayları ilk kez gözlerimizin önüne seriliyor.

Taht Oyunları'nda yaşanan olaylardan yüzyıllar önce, –Valyria Kıyameti'nden sağ çıkan tek ejderlordları ailesi olan– Targaryen Hanesi, Ejderha Kayası'na yerleşmişti. Westeros tarihinin en şanlı ama bir o kadar da tartışmalı hanesinin öyküsü, Ateş ve Kan'da, ateş ve kanla yazılıyor. Ejderhanın ejderhayla, kardeşin kardeşle savaştığı, bildiğimiz anlamda Westeros'u Westeros yapan bu dönem, Demir Taht'ın yaratıcısı efsanevi Fatih Aegon'la başlıyor. Fatih'ten sonra gelen âlimler ve zalimler, korkaklar ve kahramanlar ama en çok da muazzam ejderhalar o tahtı elinde tutmak isteyen kral ve kraliçelerin hırslarının bir parçası oluyor.


BİZE ULAŞIN