İki Kaliforniya'lı Daha İyi Bir Dünya İçin Kökenlerini Kucaklıyor

Dockers® Waves for Water kurucusu Jon Rose’u ile 3 yıllık bir iş birliği başlatıyor

Giriş Tarihi: 28.11.2020 12:26

Doğa sevgisinin yanı sıra maceracı bir ruh, iyimserlik ve zorluklar karşısında inatla azmetmek Kaliforniyalı olmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. İster sörfçü, ister teknoloji girşimcisi, ister doktor, ister çevreci olsun; Kaliforniya doğal çevrenin hem sakinleştiği hem de harekete geçtiği bir yerdir. Bu benzersiz uyum bizi Kaliforniya kökenlerimize döndürürken aynı zamanda Dockers® ve Waves For Water kurucusu Jon Rose arasında heyecan verici 3 yıllık yeni bir iş birliğine de zemin hazırlıyor.


"Work Forward", 'Sevdiğin şeyi yap, dünyanı değiştir' isimli işbirliği ne kadar zorlu olursa olsun, sıkı çalışma, bağlılık ve ileriye dönük ivme ön planda olduğu sürece her şeyin başarılabileceği fikrinden filizlendi. Çok karmaşık bir şey değil, sadece görev bitene kadar bir ayağınız diğer ayağınızın önünde olsun. Yardım sever ve eski profesyonel sörfçü olan Rose, hem Work Forward mottosunu hem de rahat Kaliforniya hissini mükemmel bir şekilde benimseyen birisi.

Laguna Beach kökenli Rose, özgün bir Kaliforniyalı gibi rahat tavrıyla beraber azimliliğiyle ön plana çıkan biri. Yardım sever olmasını sağlayan özellikleri aynı zamanda profesyonel sörfçülük kariyerinde de çok fayda sağladı. Egzotik yerlerde dalgaları kovalamak rüya gibi bir iş olarak görülse de adanmışlık, hazırlık ve uyum yeteneği gerektiriyor. Uzak lokasyonlara seyahat edip, yerlilerle pazarlık yapıp, yabancı kültürler görüp, fikir, deneyim ve şans karışımı ile hayatta kalıyorsunuz. Rose "Zamanında farkında değildim ama profesyonel sörfçü olduğum dönemde de sivil işler yapıyordum." diyor.


Ancak Rose, trajedi ortaya çıkana kadar benzersiz geçmişinin gerçek değerini anlamamıştı. 30 Eylül 2009'da, 7.6 büyüklüğündeki deprem Sumatra Adası'ndaki Padang şehrini vurdu. Kaderin darbesiyle, Mentawais'deki sörf gezisinden şehre dönüşünde olan Rose'un yanında 10 adet su filtresi vardı. Normalde planı, su filtrelerini Sumatra'daki bir köye bağışlamaktı, ama Padang'daki yıkımı gördükten sonra onları şehrin dört bir yanındaki yardım noktalarına götürdü. Hayatının dönüm noktasında olan Rose, o anda gerçek amacını keşfetti.

Bu trajediden doğan Waves for Water kuruluşu; temiz suya erişimi olmayan topluluklara taşınabilir su filtreleme sistemlerini sağlayıp sondaj kuyularını kazıp yenileyerek ve aynı zamanda yağmur suyu toplama ve depolama sistemleri kurarak küresel su krizini bitirmeye yardım etmeyi amaçlıyor. Waves For Water bugüne kadar 44'ten fazla ülkede 3 milyonu aşkın insana temiz suya erişebilirlik sağladı.


Waves for Water 10 yıldır dünyanın dört bir yanına temiz içme suyu sağlamaya yardım ederken, yine Kaliforniya'da doğan Dockers® da markanın çevrede bıraktığı ayak izini azaltmak için boyama ve bitirme işlemlerinde kullanılan ortalama su miktarının %73'üne kadar tasarruf edilmesini sağlayan Dockers Water

Paylaşmanın gücüne inanan Dockers® ve marka elçisi Jon Rose aynı zamanda Give a Filter kampanyasına da imza atıyor. Wavesforwater.org üzerinden bağışlanan her bir filtre için bir tane de Dockers® bağış yapıyor. Bu iş birliği ayrıca Dockers®'ın aslında ne anlama geldiğini göstermenin en iyi yolu. Rose ve Dockers®'ın sahip olduğu hiçbir zaman vazgeçmemek, topluluğun gücünü kavramak, doğa sevgisi, sosyal adalet ve çevresel sürdürülebilirliğin dünyanın her yerine ulaştığını görme arzusu gibi ortak değerleri sayesinde herkesi harekete geçmeye itecek bir platform oluşturuldu. Gerçek amacımız tüm dünyada kalıcı dönüşümü ateşleyen bir dalgalanma etkisi yaratmak.

Rose "Benim ilgimi çeken şey adanmışlık. Çözümler elimizde, ne yapabileceğimizi biliyoruz. Şimdi kim önce çıkıp buna kendini adayacak? Çalışma etiğiniz olduğu sürece bir uzay mühendisi olmanıza gerek yok. Ve eğer yapacağınızı söylediğiniz şeyi yaparsanız birçok şey başarılabilir." diyor.

BİZE ULAŞIN