The Queen’s Gambit'i Heath Ledger yönetecekti

Geçtiğimiz haftalarda Netflix arşivindeki yerini alan “The Queen’s Gambit” dizisi, yayımlandığı ilk günden itibaren Netflix Türkiye’nin En Çok Seyredilen İlk 10 listesindeki yerini koruyor. “The Queen’s Gambit” aynı zamanda globalde de hemen hemen aynı ilgiyi görüyor.

Giriş Tarihi: 04.11.2020 12:13

İki Akademi Ödülüne aday gösterilen "The Queen's Gambit" dizisinin yönetmeni Scott Frank, geçtiğimiz gün mini dizi için bir röportaj yaptı. Kitabın ekrana geldiği çetrefilli süreci ve tutkusunu anlattı. Ayrıca izleyiciler ile oldukça ilginç bir haber paylaştı: Ünlü aktör Heath Ledger, ölmeden önce "The Queen's Gambit" romanının film uyarlamasını yönetmek istemiş.



"The Queen's Gambit"i Heath Ledger yönetecekti

Ledger, Kara Şövalye'deki "Joker" rolüyle süper kahraman filmlerini sonsuza dek değiştirmesinden sadece birkaç ay önce, Ocak 2008'de trajik bir şekilde vefat etti. Ledger, ölmeden önce yönetmenliğe ilgi duyuyordu. Satranç tutkusuyla bilinen ve çocukluğunda da satranç turnuvası şampiyonu olmuş Heath Ledger, ilk yönetmenlik tecrübesini "The Queen's Gambit"in film uyarlaması ile gerçekleştirmek istemiş.

Hatta filmin başrolünde ise o zamanlar Juno filmi ile Oscar'a aday olan "Ellen Page"in yer alması planlanmış. Ancak bütün bunlar, Ledger'ın zamansız ölümüyle son bulmuş ve böylece proje başlamadan rafa kalkmış.

Yıllar sonra Scott Frank, senarist Allan Scott'la güçlerini birleştirdi ve başta film olarak geliştirilmek istenen The Queen's Gambit'in dizi uyarlaması için hazırlıklara başladılar. Bir konuşmasında Allan Scott, Heath Ledger'ın bu filmi çekmek konusunda çok ilgili olduğunu ve kendisiyle telefonda defalarca konuştuğunu dile getirmişti.

Scott Frank, konuyu şöyle özetliyor:

"Birçok yönetmen bu projeyi hayata geçirmeye çalıştı. Heath Ledger, ölmeden birkaç yıl önce 'The Queen's Gambit'i bir film olarak yönetmeye karar verdi. Hatta bu film, onun yönetmenlik kariyerinin başlangıcı olacaktı."

BİZE ULAŞIN