Isaac Asimov'un eseri Apple Tv+'de

Isaac Asimov'un kült bilimkurgu serisi "Foundation" Apple Tv+ dizisi olarak karşımıza çıkacak.

Giriş Tarihi: 24.06.2020 11:46 Güncelleme Tarihi: 24.06.2020 11:47

Isaac Asimov'un klasik bilim kurgu serisi Foundation (Vakıf) çok yakında ilk dizi uyarlamasına kavuşuyor. Apple'ın yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı Foundation uyarlamasının çekimleri başladı. Dizi toplamda 10 bölümden oluşacak. Şimdilik 2021 yılı içerisinde geleceği duyurulan yapımın hangi ay başlayacağı duyurulmadı. Hikâyesi ve kapsamı oldukça geniş.

Foundation dizisinin başrolünde son yılların yükselen aktörü Jared Harris yer alıyor. Chernobyl dizisinden de tanıdığımız Harris'i, Vakıf dizisinde serinin başkarakteri olarak nitelendirebileceğimiz Hari Seldon rolünde izleyeceğiz. Jared Harris haricinde ayrıca bir diğer ünlü isim olan Lee Pace de Galaksi İmparatoru Brother Day rolüyle dizinin kadrosunda yer alıyor.

http://youtu.be/xgbPSA94Rqg

Yaklaşık 2 buçuk dakikadan oluşan fragman için aslında bir tanıtım videosu da denebilir. Çünkü fragman öncesi bizleri dizinin sorumlu ismi David S. Goyer'ın sözleri ve görüntüsü karşılıyor:

"İnsanlar yaklaşık 50 yıldır Vakıf'ı çekmeye çalışıyorlar. Bu seri Star Wars'a da muazzam bir etkide bulunmuş, tüm zamanların yapılmış en muhteşem bilimkurgu çalışmalarından biri. Eğer insanların hayatlarını teknoloji ve iletişim yoluyla daha iyi hale getirmeyi umut eden bir şirket varsa, bu Apple'dır. Ve bu en çok da Asmiov'un yapmayı umduğu şeydi."

BİZE ULAŞIN