‘Tenet’in James Bond filmleriyle ilişkisi

Christopher Nolan'ın sıkı bir James Bond hayranı olduğunu biliyor muydunuz? Fakat ünlü yönetmen yeni filmi 'Tenet' dolayısıyla 007'e bir süredir uzak kaldı.

Giriş Tarihi: 23.06.2020 11:30 Güncelleme Tarihi: 23.06.2020 11:32

Christopher Nolan şu sıralar yeni casus gerilim filmi Tenet'in heyecanını yaşıyor. Aynı heyecanı sinemaseverler de yaşıyor elbette. Özellikle de başrol oyuncusu John David Washington'ın yeni bir James Bond figürü olup olmadığını merak ediyorlar. Nolan'ın Bond hayranı bir yönetmen olduğu düşünüldüğünde bu ihtimal pek de uzak değil.

Tenet'in kahramanı, bu karşılaştırma için" filmin kalbinde çok fazla şey var ama Bond'un aksine, çok sıcak bir duygusal erişilebilirliğe sahip" yorumunu yaptı. Nolan ise "bu kesinlikle bir James Bond filmi izlemeden hayatımda geçirdiğim en uzun süre" dedi ve devam etti "Casus türüne olan sevgim Bond karakterinden çok özel olarak geliyor. Alan Partridge'in yaptığı gibi Bond filmleri hakkında çok şey biliyorum."

Bu açıklamasından da anlaşılacağı üzere yönetmen Bond filmlerinin sıkı bir hayranı olsa da yeni filminde 007'den kopya çekmek istememiş ve özgün bir şey ortaya koymayı tercih etmiş. Bu nedenle de James Bond ile arası şu sıralar biraz soğuk.

BİZE ULAŞIN