“Rüzgar Gibi Geçti” yeniden HBO’da

Irkçılık eleştirisiyle yayından kaldırılan “Rüzgar Gibi Geçti” Amerikan İç Savaşı’nın tarihi içeriğini açıklayacak bir bölümle HBO Max'e geri dönüyor.

Giriş Tarihi: 17.06.2020 09:15

George Floyd protestolarının ardından yeniden alevlenen sömürgecilik ve köle tacirliği tartışmalarından sonra "ırkçılığa çanak tutuyor" yorumlarıyla yayından kaldırılan Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind) HBO İnternet platformuna geri dönüyor.

Ancak Chicago Üniversitesi sinema çalışmaları profesörü ve kâr amacı gütmeyen sanat organizasyonu Black Cinema House'un direktörü Jacqueline Stewart, film için Amerikan İç Savaşı'nın tarihi içeriğini açıklayacak bir metin kaleme alacak.

Filmin dönüşüyle ilgili HBO'dan yapılan açıklamada da "Rüzgâr Gibi Geçti, zamanının bir ürünü ve ne yazık ki Amerikan toplumunda yaygın olan bazı etnik ve ırksal önyargıları tasvir ediyor. Bu önyargılar o zaman yanlıştı ve şimdi de yanlış" denildi.

Bir açıklama yapmadan ya da bu önyargıları kınamadan filmi yayınlamanın sorumsuzluk olacağını vurgulayan şirket, "Daha adil, eşitlikçi ve kapsayıcı bir gelecek yaratacaksak, önce tarihimizi kabul etmeli ve anlamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

BİZE ULAŞIN