Michael Jordan'dan 100 milyon dolarlık bağış

Efsane basketbolcu Michael Jordan, ırkçılıkla mücadele, sosyal adalet ve eğitime erişim için çalışan kuruluşlara 10 yıl içinde 100 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Giriş Tarihi: 08.06.2020 10:05 Güncelleme Tarihi: 08.06.2020 10:05

ABD'de George Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından eylemler sürerken protestolara bir destek de Michael Jordan'dan geldi. Efsane basketbolcu, kendi logosunun bulunduğu ürünleri satan Jordan markasının sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:" Siyahilerin hayatları önemlidir. Ülkemizin kurumlarında başarısızlığa neden olan kökleşmiş ırkçılık tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar siyah insanların yaşamlarını korumaya ve iyileştirmeye kararlıyız. 'Michael Jordan ile Jordan Markası'nın ırkçılıkla mücadele, sosyal adalet ve eğitime erişim için çalışan kuruluşlara 10 yıl içinde 100 milyon dolar bağışta bulunacağını duyuruyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Irksal eşitliğe destek olan ünlülere her geçen gün bir yenisi ekliyor. Michael Jordan'ın ardından Jennifer Aniston da Irkçılık karşıtı harekete 1 milyon dolar bağış yaptı.

BİZE ULAŞIN