Dwayne Johnson’ın Trump konuşması: "Liderimiz nerede?"

Partizan olmamasına rağmen, Dwayne Johnson ABD’deki son gelişmelerle ilgili 8 dakikalık tutkulu bir Instagram videosu yayınladı ve Başkan Trump’ı kastederek "Liderimiz nerede?" diye sordu.

Giriş Tarihi: 05.06.2020 11:15 Güncelleme Tarihi: 05.06.2020 13:44

Dwayne Johnson nadiren politika hakkında konuşuyor. Buna ihtiyaç gördüğünde ise gerçekten tutkulu bir konuşma yapıyor ve kitleleri etkiliyor. Perşembe günü sosyal medyadaki sekiz dakikalık seslenişi ise buna bir örnek. Eski WWE yıldızı kariyerinin başında, sağa daha fazla eğilimli görünüyordu. 2016 yılında ise Trump hakkında olumsuz konuşmasına rağmen karşıt adayı da desteklemedi.

Ancak Johnson, Perşembe günü Instagram ve Twitter'a gönderdiği sekiz dakikalık bir videoda George Floyd'un geçen hafta Minneapolis polisi tarafından öldürülmesine yanıt olarak "Black Lives Matter" hareketini savundu ve Başkan Trump'ı ismini vermeden eleştirdi. Konuşma boyunca Johnson tekrarladı: "Neredesin? Liderimiz nerede? "

"Dizlerinin üstüne çöküp, elini uzatıp, ülkemize adım atacak şefkatli liderimiz nerede? Ayağa kalk, benimle ayağa kalk çünkü seni yakaladım. Seni duyuyorum, seni dinliyorum '' diyor Johnson ve konuşmasına devam ediyor "Benim gücümdeki bir insan için her şeyi yapacağım. Öleceğim güne, son nefesime kadar, gereken değişikliği yaratmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Eşitliği normalleştirmek için yapabileceğim her şeyi yapacağım. Çünkü siyahilerin hayatı değerli."

Johnson 2018'de Rolling Stone dergisiyle yaptığı röportajda, Barack Obama'ya iki kez oy verdiğini ancak 2016 seçiminde oy kullanmadığını söyledi. Yine de kendisi "Bir sonraki seçim, 2020'de, desteklediğim kişiye biraz daha fazla destek olacağım" dedi. Perşembe günkü videosu da bunu destekliyor.

BİZE ULAŞIN