Justice League filminin Snyder versiyonu dizi oluyor

Yaklaşık iki yıllık fan hareketinin ardından Justice League (Adalet Birliği) 2020'de, Zack Snyder’in elinden çıkmış haliyle HBO Max’te dizi olarak yayınlanıyor.

Giriş Tarihi: 21.05.2020 16:38 Güncelleme Tarihi: 22.05.2020 17:03

2017 yılında Zack Snyder, Çelik Adam ve Batman Superman: Adaletin Şafağı'nı yönettikten sonra Warner Bros. tarafından Adalet Ligi'ne (Justice League) yönlendirildi. Snyder'in kızı Autumn, Mart ayında henüz 20 yaşındayken intihar etmişti. O dönemde olayın detayları gizli tutuldu ve filmin prodüksiyonuna ara verildi. Snyder bir Hollywood muhabirine "Filmden ailemle birlikte olmaya, bana gerçekten ihtiyacı olan çocuklarımla birlikte olmaya karar verdim. Hepsi zor zamanlar geçiriyor. Ben de çok zorlanıyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Warner Bros. bu olay üzerine ilk iki Avengers filmini yöneten Joss Whedon'u filmi bitirmek için getirdi. Justice League Kasım 2017'de çıkış yaptığında, hayal kırıklığı yaratan bir gişe hasılatı ve olumsuz eleştirilerle karşılandı. Akıllarda ise hep şu soru kaldı: Whedon projeye katıldığında Snyder'ın çektiği orijinal versiyondan ne kadar ödün vermişti?

Change.org'ta kampanya başlatan 200 bin sinemasever, filmin Snyder'ın elinden çıkan halini görmek istedikleri yönünde çağrıda bulundu ve imza topladı. Ve bu çaba en sonunda işe yaradı. Snyder, filmin "Justice League"in çok konuşulan, yayınlanmamış versiyonu, 2021'de Warner Media'nın HBO Max adlı platformunda izleyiciyle buluşacağını açıkladı.

BİZE ULAŞIN