2021 Oscar Töreni ertelenebilir

Her yıl şubat ayında düzenlenen Oscar Töreni, gelecek yıl corona virüs (COVID-19) nedeniyle ertelenebilir.

Giriş Tarihi: 20.05.2020 15:08

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, birçok kaynağa göre büyük geceyi ertelemeyi düşünüyor. Anonimlik durumu hakkında konuşan kaynaklar, kesin planların bu kavşakta somut olmaktan çok uzak olduğunu söylüyor.

COVID-19 nedeniyle yeni geçici kural değişiklikleri belirlendiğinde, Akademi başkanı David Rubin Variety'ye, 2021 Oscar yayınının pandeminin ardından nasıl değişebileceğini bilmek için çok erken olduğunu söylemişti. "Manzaranın ne olacağını bilmek imkansız" diyen Rubin "Filmi kutlamak istediğimizi biliyoruz, ancak tam olarak hangi şekli alacağını bilmiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Hatırlayacağınız üzere Akademi, bir sinema salonunda yayınlanmayan filmlerin ödül için uygun olmasını sağlayan geçici bir kural açıkladı. Daha önce Oscar'a katılabilmek için bir filmin Los Angeles County'de yedi günlük bir tiyatro gösterimi olması gerekiyordu.

Vizyona girmesi beklenen filmlerin çıkış tarihlerini 2020 veya 2021'in sonlarına kadar ittiği göz önüne alındığında, bu ihtimal pek de şaşırtmıyor. Sosyal uzaklaşma önlemlerinin hala kış mevsiminde uygulanma olasılığının yanı sıra, bu endüstri ve seçmenlere gecikmiş filmleri görmek için daha fazla zaman verebilir.

BİZE ULAŞIN