Sitcom’un babası: Jerry Stiller

Ünlü oyuncu Ben Stiller’ın babası, komedyen Jerry Stiller hayatını kaybetti. Kendisinin son performansı Seinfeld dizisinde yarattığı efsane karakter Frank Costanza’ydı.

Giriş Tarihi: 12.05.2020 09:51 Güncelleme Tarihi: 12.05.2020 09:53

Jerry Stiller'in Frank Costanza'nın eksantrik stilleri olmadan belki de şimdiye kadar yapılmış en büyük sitcom olan Seinfeld'i hayal etmek zor. Ancak pazartesi günü 92 yaşında ölen aktör, Larry David'in, George'un babasını oynaması için ilk tercihi değildi. Kendisi sette yaşananları, role seçilme ve alışma sürecini daha önce şu sözlerle dile getirmişti:

"Seinfeld'deki ilk baba değildim. Yerine konduğum başka bir baba daha vardı. O zamanlar işsizdim. Yöneticim emekli olmuştu. Yetmiş yaşımdaydım ve gidecek hiçbir yerim yoktu. Seinfeld'de bu şansı yakaladım. Gösteriyi bile görmemiştim. Fikir, çığlık atan Estelle Harris'in Costanza ailesinin patron hanımı olmasıydı. Ve onun pısırık kocası olmalıydım. Bölüm, George gibi görünmek ve çok uysal davranmak için kel bir peruk takmamı istedi. Ama birkaç gün sonra, uysal davranmanın beni son adam gibi kovacağını fark ettim. Dördüncü gün Larry David'e, 'Bu işe yaramıyor' dedim. Kendi yöntemimle yapabilir miyim?' Sahne başladı ve Estelle bana bağırmaya başladı, 'Onun hayatını mahveden sensin! Sen berbat bir babasın!' ben de karşılık olarak, 'Onu yatakta sandviç yapan sensin! Onu kodlayan ve ona bebekmiş gibi davranan da sensin!' dedim. Bunun üzerine bütün kameramanlar gülmeye başladılar.

Kendi gibi oyuncu olan oğlu Ben Stiller babasının hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada şu notu paylaştı: "O harika bir baba, büyükbaba ve 62 yıl boyunca kendini Anne'e adamış bir eşti. Çok özlenecek. Seni seviyorum baba."

1927'de New York'un Brooklyn semtinde işçi sınıfından bir ailede dünyaya gelen Stiller, uzun yıllar eşi Anne Meara ile oluşturdukları "Stiller ve Meara" ikilisi olarak komedi kulüplerinde sahne aldı. İkili 60'lı ve 70'li yıllarda Ed Sullivan Show adlı gece şovunda skeçler sahneledi, ardından kendi skeç komedi programlarını yaptı. Asıl çıkışı ise Seinfield dizisindeki performansıyla oldu.

BİZE ULAŞIN