Zermatt Notları

Alpler’in kalbinde, her tür macerapereste ve her seviyede kayakçıya hitap eden bir masal köyü

Giriş Tarihi: 25.02.2020 12:14 Güncelleme Tarihi: 25.02.2020 12:26

İlker Topdemir

İsviçre'nin ve dünyanın en meşhur kayak destinasyonlarından olan Zermatt,İtalya sınırına yakın köylerden biri. 5000'i aşan nüfusu ile Alpler'de yer alan önemli bir turistik bölge. Alpler'deki 4 bin metre üstü dağların çoğu Zermatt çevresinde yer alıyor, bu nedenle Zermatt "Alpler'in kalbi" olarak biliniyor. 360 kilometreye varan pist uzunluğu ve her seviyede kayakçıya hitap etmesi ile kayak için en ideal noktalardan.Buraya Zürih, Cenevre ve Basel'dan trenle ulaşabilirsiniz. Güneşli ve rüzgarsız bir iklime sahip olan Zermatt, harika Matterhorn manzarası ile büyüleyici bir kış tatili sunuyor. 2018 yılında açılan 25 kişilik asansörler 9 dakikada 3821 metreye tırmanıyor; dünyanın en yüksek asansörlerinden.Sadece elektrikli otobüs, bisiklet ve taksinin giriş yaptığı merkezin özellikle gündüz saatlerinde turistler tarafından baskına uğradığını söyleyebilirim. Zermatt sezonu Aralık ayında başlayıp Nisan ayına kadar devam ediyor. Gösterişli mağazaları, Michelin yıldızlı restoranları ve elbette lüks butik otelleriyle kış tatili için mükemmel bir seçenek.



Dizayn Sevenlere The Omnia, Zermatt'ın en iyi oteli diyebilirim. Toplam 30 odası olan ve merkezde bulunan otel dünya çapında ödüllere sahip. Odaları minimalist stilde dizayn edilmiş.Michelin yıldızlı restoranı,açık ve kapalı havuzu,her biri Matterhorn Dağı'na bakan odaları mevcut.grupla parti vermek için özel bir yer arıyorsanız, salondaki inanılmaz müzik sistemi ve muhteşem manzarayla, doğru adrestesiniz. Kendinize özel şefiniz ve çalışanlarınızı da hesaba katarsak, haftalığı 25.000Euro'dan başlayan bir fiyat ödemeniz gerekiyor.


Lokal lezzetler sunan Findlerhof

Gurme Deneyimler Zermatt restoranları arasında 1 ve 2 Michelin yıldızlı olanlar da mevcut. Kayak dışında, gurme keşif veya alışveriş için de bu köye uğrayan çok oluyor. İşte, size birkaç restoran önerisi: After Seven, Zermatt'ın 2 Michelin yıldızlı tek restoranı. Pazar hariç her gün açık olan restoran sezona göre çıkardığı menülerle misafirlerin damaklarında inanılmaz tatlar bırakıyor. Özellikle sürpriz menü diye tabir edilen menüsünü almanızı öneririm.Alpine Gourmet Prato Borni şef Heinz Rufibach yönetiminde ve 1 Michelin yıldızına sahip. Yerel halk ve tatilcilerin favorisi. Alpler'in lokal yemeklerini modern tarzda mutfakla birleştiren restoran Salı ve Çarşamba günleri kapalı.İki farklı menüsü var ve alerjiniz olan ya da yemediğiniz bir malzeme varsa kolayca başka bir malzemeyle değiştirebiliyorlar. Findlerhof klasik bir İsviçre mutfağı. Özellikle öğle yemekleri için hem keyifli hem de keyifli dış mekanı ve yüksek enerjisiyle her zaman dolu. Kayak kıyafetlerinizle rahatça oturabileceğiniz adres, yüksek kalorili menüsü ve sıcak çikolatası ile vazgeçilmez durağınız olabilir.


After Seven'ın ödüllü mutfağında hazırlanan özel bir lezzet

Çocuklu Ailelere Riffelalp Resort 65 odadan oluşuyor ve deniz seviyesinden 2222 metre yükseklikte yer alıyor. Zermatt köyündeki en iyi aile oteli.3 restoranı, iç ve dış havuzu,bilardo ve bowling odaları var. St. Trop Alp Spa da dikkate değer; sosyal medya için mükemmel fotoğrafların çekilebileceği ısıtılmış dış havuzu, şöminesi, masaj odaları, Fin ve Türk saunaları ile yoğun kayak sonrası uzun süre kalacağınız bir spa yaratmışlar.Tren istasyonuna 10 dakika mesafede olan otelin önünden doğrudan kayak pistine çıkabilirsiniz.Bu arada, oda numaraları yok, her odanın bir ismi var ve konuklara da otel içinde isimleriyle hitap ediliyor.


Zermatt'ın merkezinde konumlanan The Omnia lüks ve konforlu bir konaklama için en iyi seçeneklerden

Parti Sevenlere Backstage Loft 500 yıllık bir dağ evi; toplam 5 yatak odası, salonu, diğer yaşam alanları, 20 metre uzunluğundaki tavanı ve muhteşem 10 kişilik yemek masası ile jet-set bir kayak tatili için ideal. Kalabalık bir grupla parti vermek için özel bir yer arıyorsanız, salondaki inanılmaz müzik sistemi ve muhteşem manzarayla, doğru adrestesiniz. Kendinize özel şefiniz ve çalışanlarınızı da hesaba katarsak, haftalığı 25.000 Euro'dan başlayan bir fiyat ödemeniz gerekiyor.


Backstage Loft

Ulaşım Zermatt, Cenevre Havalimanı'na tren ya da otomobille 3 saatlik mesafede yer alıyor. Ayrıca Cenevre Havalimanı'ndan helikopter servisi bulunmakta ama bavullarınız başka bir otomobille Zermatt'a ulaşıyor. Helikopter yolculuğu ise 45 dakika sürüyor.
Türk Hava Yolları Cenevre'ye günde 3 sefer, Pegasus Hava Yolları ise günde 1 sefer gerçekleştiriyor.

Matterhorn Dağı

BİZE ULAŞIN