Bir Daha Çal: DJ Tankut Karakurt

Geçen yaz partileriyle çok konuşulan Beach of Momo’nun Müzik Direktörü DJ Tankut Karakurt’a yıllardır içinde olduğu müzik ve eğlence sahnesini, dönem trendlerini ve gelecek sezon için öngörülerini sorduk.

Giriş Tarihi: 25.02.2020 11:11 Güncelleme Tarihi: 25.02.2020 11:56

Çimen Uzsoy G.

İstanbul'un neredeyse bütün büyük kulüplerinde çaldınız. İlk günden bu yana nasıl bir gelişim gözlemliyorsunuz?
1994 yılında Pasha Disco ve Sherlock Holmes ile başlayıp, Ulus 29'da 12 yıl boyunca devam eden bir macera. Tabii, yıllar geçtikçe dinlenen şarkılar ve tarzlarda farklılıklar oluyor. Yine de insanların duymak istedikleri bazı müzik tarzlarında ısrar ettiklerini görüyorum. Zaman ve müzik trendleri değişiyor ama bazı dönemlerin şarkılarının modası geçmiyor. Mesela bugün 70'li yıllardan bir Ajda Pekkan şarkısı veya bir Queen hiti ortamın ateşleyicisi olabiliyor.Türkçe müziğin çoğu zaman eğlence dozunu artırdığını da unutmamak lazım.Tekno dediğimiz tür ise aslında hep vardı ama zamana ve teknolojiye ayak uydurabilmesi bu müzik türünü canlı tutuyor. Yani 90'lı yılların 2019, 20 gibi ekol gece kulüplerinin çaldığı müziğin benzerini sonraki yıllarda High End, Crystal ve daha da yeni dönemden Anjelique gibi mekanlarda duymaya devam ettik. İnsanların eğlenmek için bildikleri şarkıları istedikleri ve onları duyunca daha olumlu tepki verdikleri bir gerçek.

Siz en çok nerede, nasıl eğleniyorsunuz?
Bu mesleği yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum çünkü eğlenmek için ayrıca bir yere gitmeye gerek duymuyorum. Çalarken eğlenebildiğim sürece,bu benim için yeterli. Ulus 29'da geçirdiğim 12 yılda çok eğlendim. Son iki sezondur Çesme'de müzik direktörlüğünü de üstlendiğim The Beach of Momo'da müthiş güzel zaman geçirdim. Zaten istediğiniz müziği çalabildiğinizde hem siz eğlenebiliyorsunuz hem de ortama pozitif enerjinizi daha çabuk verebiliyorsunuz. Çalmadığım zamanlarda eş dostla yemek buluşmaları daha çok keyif veriyor. Klasik müziğe ilgim çok, o nedenle konserleri kaçırmamaya çalışıyorum, arabamda kendi müzik listelerimi dinlemek hoşuma gidiyor.

Aynı zamanda önemli bir radyo kanalının müzik direktörüsünüz. Şu sıralar en hit parçalar ve müzisyenler hangileri?
Türkçe müzik bizim eğlence anlayışımızın değişmez bir parçası. Yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye'de çoğunluk halen Türkçe müzik dinliyor.Eskiden Türkçe pop diyerek daha net bir tarz belirtebiliyorduk. Şimdi o da yok, türler değişti, hatta iç içe girdi. 90'larda yapılan müzik bizi hâlâ eğlendirse de günümüzde radyoda bambaşka türleri çalabiliyoruz. Bir müziksever olarak son beş yılda Türkiye'de çok iyi işler ortaya çıkarıldığını düşünüyorum. Çok istek alan bazı isimler; Mabel Matiz, Kalben, Yüzyüzeyken Konuşuruz, son dönemde trend olan yerli rap ve hip hop türünün yeni temsilcileri. Bunların dışında Kenan Doğulu'nun İhtimaller albümü benim kişisel favorilerimden.

Önümüzdeki sezon için öngörülerinizi alalım.
Şu anda müthiş popüler olan rap ve hip hop doğru yaş kitlesine hitap ediyor olsa da uzun soluklu olacaklarını düşünmüyorum. Yeni çıkacak bir Tarkan veya Sezen Aksu albümünün daha çok ses getireceğinden eminim. Albüm konusu biraz karışık. Artık maddi manevi ağır bir yükün altına girildiğinden sanatçılar tekli, yani single olarak ilerlemeyi seçiyorlar.Eskiden her yıl albüm çıkaran birçok sanatçıyı bile artık dönem dönem tekli eserleriyle görebiliyoruz, o nedenle albüm benim için çok değerli bir şey. Yaz aylarına yaklaştıkça hit olmaya aday yeni parçalar duyacağımızdan eminim. Kulüpler bazında özellikle son iki yıldır bir etnik furyasıdır gidiyor ve sanırım artık onun da sonu geliyor. Bu sene daha az duyarız gibi geliyor bana. 70'li ve 80'li yılların popüler parçalarının remiks versiyonlarını da önümüzdeki sezon çok duyarız. Bunlardan Purple Disco Machine mutlaka
dinlensin derim.

Ev partilerinde eğlence garantili bir playlist hazırlamak için bize biraz tüyo verir misiniz?
Eğlence garantili playlist'ler için Spotify hesabıma beklerim! Şaka bir yana, playlist yapmak tamamen kişisel zevklere göre
değişen bir durum. Partileyecekseniz sevdiğiniz müzik tarzlarını yakın tutarak bir liste hazırlayabilirsiniz. Ritmin çok fazla durup çıkmamasına özen gösterebilirsiniz. Çok karışık listeler daha çok radyolarda dinleyiciyi sürekli sürprizlere maruz bırakmak için kullanılan bir yöntem ama evde partide eğlence modunu düşürmek istemiyorsanız çok dalgalı ve değişken playlist'lerden kaçınmak iyi olur. Sadece bir tarza yoğunlaşmak da bir süre sonra modu düşürebilir. Konsept bir şey tasarlamıyorsanız farklı tarzlarda etkili şarkıları bir araya getirebilirsiniz.

Seyahatlerde olmazsa olmazlarınız neler?
Tahmin edeceğiniz gibi kulaklığım olmazsa olmaz. Şu an Pioneer DJ HDJ X10 kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca muhakkak bir bluetooth hoparlör bulunduruyorum çantamda. Favorim Harman Kardon Esquire Mini 2.

2019'u ileride hangi parçayla hatırlarız?
Bence yılın parçası benim de çok çaldığım Peggy Gou - Starry Night. Yerlilerden ise Zeynep Bastık'ın Ezhel'in Felaket şarkısını akustik yorumladığı hali bu yıl oldukça konuşuldu.

Ev partileri için eğlence garantili playlist
Daft Punk - Get Lucky
Mark Ronson - Uptown Funk
Shake Down - At Night (Purple Disco Machine Remix)
Queen - Bohemian Rhapsody
Macklemore - Can't Hold Us
Bob Sinclar - World Hold On
Justin Timberlake - Sexyback
David Guetta - One Love
Araya da birer Tarkan ve Ajda Pekkan koyduk mu bence tamamız…

BİZE ULAŞIN