Joaquin Phoenix ödül konuşmasında Heath Ledger’ı andı

SAG (Ekran Oyuncuları Birliği) Ödülleri’nde Joker’deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Joaquin Phoenix konuşmasında Heath Ledger’ı andı.

Giriş Tarihi: 20.01.2020 16:13 Güncelleme Tarihi: 20.01.2020 16:13

Joaquin Phoenix, SAG Ödül Töreni'nde Joker'deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Phoenix, törendeki ödül konuşmasında, aynı kategorideki rakipleri Leonardo Dicaprio, Christian Bale, Adam Driver ve Taron Egerton'ı överek başladı.

Aktör, Bir Zamanlar… Hollywood'da (Once Upon A Time in Hollywod) filmindeki performansıyla adaylık kazanan Leonardo DiCaprio'ya hitaben yaptığı konuşmada, kendisi gibi çocuk yaşta oyunculuğa adım atan DiCarprio'nun güçlü bir rakip olduğunu şu sözlerle ifade etti: Rakibim olarak her zaman iki çocuk daha olurdu ve kazanan hep o çocuk olurdu. Her oyuncu yönetmeni daima 'Leonardo'yu seçelim' diye fısıldardı. Benim ve birçok kişi için 25 yıldan uzun süredir ilham kaynağısın.

Konuşmasının devamında Christian Bale, Adam Driver ve Taron Egerton'ın filmlerindeki başarılı performanslarına dikkat çeken Phoenix sözlerini, "Bugün burada olmamı en sevdiğim aktör Heath Ledger'a borçluyum" diyerek sonlandırdı.

2008 yapımı Kara Şövalye'de (The Dark Knight) Joker'i canlandıran ancak çekimlerin tamamlanmasından kısa süre sonra hayatını kaybeden Heath Ledger bu performansıyla Oscar'a layık görülmüştü.

BİZE ULAŞIN