Hollywood'un taciz davası

Üç kadına yönelik cinsel taciz iddialarıyla tutuksuz yargılanan Harvey Weinstein'a karşı yöneltilen kritik suçlamalardan biri düşürüldü.

Giriş Tarihi: 12.10.2018 13:03 Güncelleme Tarihi: 12.10.2018 13:06
Hollywood'da yaşanan taciz skandalının en önemli davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana aralarında Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman, Mira Sorvino gibi birçok ünlü oyuncunun cinsel taciz suçlamasında bulunduğu yapımcı Harvey Weinstein hakim karşısına çıktı.

New York Manhattan Bölge Mahkemesi'nde görülen davada Hakim James Burke, Weinstein hakkında üç suçlamadan biri olan Lucia Evans ile ilgili suçlamanın düşürülmesine hükmetti. Weinstein'ın avukatı Benjamin Brafman, Evans'ın yaşananları jüriye yalan söyleyerek anlattığına inandığını belirtti. Hollywood'da tacize karşı bir hareket başlamasına sebep olan yapımcı Weinstein, temmuz ayında üçüncü cinsel saldırı suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede hakkındaki son suçlamaları reddederek ikinci kez kefaletle serbest bırakılmıştı. Weinstein, daha önce kendisine yöneltilen iki suçlamadan da tutuksuz yargılanmak için 1 milyon dolar kefalet ödemişti.
BİZE ULAŞIN