Operanın efsane ismine üzücü veda

Dünyaca tanınan ve sevilen İspanyol opera sanatçısı Montserrat Caballe 7 ekimde hayata gözlerini yumdu.

Giriş Tarihi: 08.10.2018 11:17 Güncelleme Tarihi: 08.10.2018 11:18

Eylül ayından beri kronik safra kesesi hastalığı yüzünden İspanya'nın Barselona kentinde tedavi gören Montserrat Caballe, 7 Ekim'de hayatını kaybetti. En çok tanınan isimlerden biri olan opera sanatçısı Caballe için 8 Ekim'de cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Caballe'nin sıkça performans sunduğu Venedik'teki La Fenice Tiyatro Salonu ve Barselona'daki Liceo Opera Salonu sosyal medyada açıklama yaparak yaşadıkları kaybı ve üzüntüyü dile getirdiler. İspanya Kraliyet Ailesi, resmi hesaplarında Montserrat Caballe hakkında "Uluslararası kültür için bir efsane, alanının en iyisi ve operanın muhteşem hanımefendisiydi" açıklamasında bulundu.

Caballe, daha sekiz yaşındayken Barselona'daki Liceo Konservatuarı'na başlamış 1954'te altın madalya alarak okuldan mevzun olmuştur. 1956'da Milano'ya opera eğitimini yükseltmek için giden Caballe ilk önemli rolünü Basel Operası'na katılarak Puccini'nin 'La Boheme'indeki Mimi karakterini oynayarak sahnelemişti. Neredeyse sınırsız repertuar ile Montserrat Caballe 90 farklı opera gösterisinde 4 bin'e yakın performans sundu.

BİZE ULAŞIN