Av devam ediyor

Sinemanın kültleşmiş serilerinden ‘Predator’, seriye eklenen dördüncü filmle insanoğlunun bu zeki avcı-uzaylıyla mücadelesini bir kez daha beyazperdeye taşıyor.

Giriş Tarihi: 21.09.2018 09:14
Yazı Ege GÖRGÜN

Arnold Scwarzenegger denince akla ilk gelen 'Terminator' ise ikincisi 'Predator'dür desek yanlış olmaz herhalde. 1987 yılında Arnold Scwarzenegger ile başlayan 'Predator' furyası, serinin eylül ayında vizyona girmesi beklenen dördüncü filmiyle devam ediyor.

'Terminator' filmiyle büyük sükse yapan yönetmen James Cameron'ın bir uçak seyahati sırasında rastgele çizdiği bir uzaylı yaratık motifinden etkilenen yakın arkadaşı Stan Winston'ın, bu motifi kullanarak sinemaya kazandırdığı yeni bir uzaylı türüydü Predator ve filmi de Dünya'ya avlanmaya gelen bir uzaylı ırkın, yani Yautja ırkının hikâyesini anlatıyordu.

Yılın merakla beklenen filmlerinin başında gelen son 'Predator' filmi ise küçük bir çocuğun yanlışlıkla avcıları Dünya'ya geri döndürmesinin ardından bir grup eski asker ve bir kimya öğretmeninin insanlığın kurtulması için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda 'Cehennem Silahı' (Lethal Weapon) serisinin yanı sıra 'İyi Geceler Öpücüğü' (The Long Kiss Goodnight), 'Son Görev' (The Lost Boy Scout) filmlerinin senaryolarında imzası bulunan; 'Kiss Kiss Bang Bang' ile 'Iron Man 3'nin ise hem senaryo yazarlığı hem de yönetmenliğini üstlenmiş olan Shane Black oturuyor. Shane Black aynı zamanda Fred Dekker ile birlikte 'Predator'ın senaryosuna da el atmaktan geri kalmıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ise Boyd Holbrook, Olivia Munn, Sterling K. Brown, Jacob Tremblay, Thomas Jane, Keegan-Michael Key, Trevante Rhodes, Alfie Allen, Yvonne Strahovski gibi isimler yer alıyor.



John McTiernan'ın yönettiği ve başrolünde Arnold Schwarzenegger'in yer aldığı 1987 yapımı ilk 'Predator', büyük başarı yakalamıştı.



2018 yılının son çeyreği, sinema sezonu açısından hızlı bir başlangıca sahne olacağa benziyor. Eddie Brock adlı simbiyotik uzaylı yaşam formunu beyazperdeye taşıyan 'Venom', inanılmaz güçler geliştirip değişerek Dark Phoenix'e dönüşen Jean Grey'in zor kararını konu edinen 'X-Men: Dark Phoenix', serinin en sevilen karakterlerinden Bumblebee'yi odağına alan 'Transformers: Bumblebee', Arthur Curry'nin Atlantis Sualtı Krallığı'nın mirasçısı olduğunu öğrendikten sonraki yaşamını anlatan 'Aquaman', bilimkurgu ve fantastik film severlerin heyecanlı bekleyişine son verecek.



BİZE ULAŞIN