Ocean’s Eight salonları dağıtmaya geliyor

Danny Ocean, İkinci Dünya Savaşı’nda omuz omuza olduğu arkadaşlarını bir araya getirdiği büyük bir soygun planı tertiplemişti. Amacı bir gecede beş kumarhanenin tüm hasılatını çalmaktı.

Giriş Tarihi: 14.06.2018 10:13 Güncelleme Tarihi: 18.06.2018 10:41

Yazı: Emrah Saka

1960 yapımı 'Ocean's Eleven' filminin kadrosu oldukça dikkat çekiciydi. Pek çoğu oyuncu ve müzisyen olan ekip The Hotel Flamingo, The Sands, Desert Inn, The Riviera ve The Sahara otellerinin kasalarını boşaltacaktı. Frank Sinatra, Danny Ocean'ı canlandırmış, Dean Martin ve Sammy Davis Jr.'ın oyunculukları göz doldurmuştu. Film daha sonra DVD olarak piyasaya sürüldüğünde içine bir röportaj da eklenmişti. Frank Sinatra'yı çekimlerde yaşanan ve onu çok etkileyen bir olaydan bahsetmişti: Çekimler sırasında Sammy Davis Jr.'ın sadece siyahların kaldığı bir otelde konaklanması istenmişti. Daha çok orada kalmaya zorlandığını söylemişti Sinatra. Çünkü 60'lı yıllarda bile Las Vegas otelleri siyahları kabul etmiyordu.


'Ocean's Eight'in yeni bir soygunu konu alan hikâyesinde bu kez daha çok Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway ve Rihanna gibi kadın oyuncu ve müzisyenleri göreceğiz.

Açgözlü Ocean'ın soygun planları 2001 yılında Steven Sodenbergh yönetmenliğinde yeniden planlanmaya başlandı. Bu kez kadronun planlı bir soyguna hazırlandığı belliydi. Çünkü ekibin çekirdek kadrosu üçlü bir seri için özellikle seçilmişti. Danny Ocean'ı bu kez George Clooney canlandırdı. Ekinbin geri kalanı ise gerçekten 'göz doldurucuydu': Brad Pitt, Matt Damon, Bernie Mac ve Don Cheadle'ın da içinde bulunduğu soygun çetesi, 2001'de 20 dalda ödüle layık görülmüş ve bu ödüllerden dördüne sahip olmuştu. Filmin güzeli Julia Roberts'a senaryo gönderilirken yanında da 2o dolarlık banknot iliştirilmişti. Geoorge Clooney'in şakasının nedeni ise o dönemde Roberts'ın çektirdiği fotoğraf başına 20 milyon dolar aldığı söylentisiydi.

Danny Ocean'ın çetesi 2004'te 12, sonra da 13 kişiye çıktı. Aradan 11 yıl geçti ve kadro tamamen değişti. Kadro yine 'göz alıcı': Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Rihanna ve Helena Bonham Carter aynı takımda yer alıyor.

Bu kez üzerinde beş yıl sekiz ay düşünülmüş başka bir soygun planı var. Sandra Bullock'un oynadığı Debbie Ocean'ın hayatının planı, 150 milyon dolarlık elmaslar.

Ekibin uyum içinde çalışmasını ise ünlü komedyen James Corden sağlamaya çalışacak. Oyuncular bu filme 10 Screen Artist Guilt Ödülü, 8 Grammy, 6 Altın Küre, 5 BAFTA, 4 Oscar, 2 Emmy Ödülü ile geldi.

Filmde önceki orijinal seriden gelen Matt Damon ve Carl Reiner da var. Hatta One Direction grubundan ilk ayrılan Zayn Malik filmin kadrosuna girmeyi başarıp ilk oyunculuk deneyimini yaşamak istiyor.

8 Haziran'da gösterime giren film, bir devam serisinin başlangıcı olacak gibi.

BİZE ULAŞIN