Üç başyapıtla büyülü bir yolculuk

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali; 21 Haziran- 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, yaklaşık 12 bin kişiyi büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

Giriş Tarihi: 13.06.2018 12:35

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, önceki gün düzenlediği basın toplantısıyla festival programını açıklayarak şöyle konuştu: "Festival kapsamında dünyaca ünlü üç başyapıt sahnelenecek. 'Saraydan Kız Kaçırma, 'La Traviata' ve 'Zorba'; ölümsüz müzikleri, konusu ve dönemi yansıtan kostümleriyle unutulmaz izler bırakacak. Festival, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımıyla sanatseverlerle buluşacak."

VERDİ'NIN ÖLÜMSÜZ ESERİ
9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsasımda 28-29 Haziran'da Mozart'ın dünyaca ünlü başyapıtı 'Saraydan Kız Kaçırma' izleyiciyle buluşacak. 'Saraydan Kız Kaçırma'; Yekta Kara'nın rejisiyle, Şef Zdravko Lazarov yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından üst üste iki gece İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sahnelenecek. Henning Brockhaus'un rejisini yaptığı, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekoru ve kostümleriyle ilgi çeken 'La Traviata', festival için özel olarak İtalya'dan gelecek.

Opera denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Giuseppe Verdi'nin ölümsüz eseri 'La Traviata'da 'Violetta' rolünü Türk soprano Burcu Uyar üstlenecek. 3-4 Temmuz tarihlerinde sahnelenecek eserde ayrıca La Scala, Deutche Oper in Berlin, Marinsky Theater gibi dünyanın önemli operalarında başrol oynayan tenor Georgio Oniani ve bariton Vladimir Stayanov da yer alıyor. Nikos Kazancakis'in dünyaca ünlü başyapıtı 'Zorba' ise 7 Temmuz'da, şef Bujor Hoinic yönetiminde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

BİZE ULAŞIN