Art Basel

Dünyanın en büyük sanat etkinliği ve fuarı olarak kabul edilen Art Basel, bugün büyük sanat koleksiyonerlerine ve sanatçılara kapılarını açtı

Giriş Tarihi: 13.06.2018 12:05
Bu yıl 28. kez düzenlenen Art Basel, dört kıtada 35 ülkeden 290 galerinin katılımı ile koleksiyonlarındaki yapıtları sergiliyor. Ana fuar alanı Art Basel'de bu yıl, geçen yıl olduğu gibi Türkiye'den sanat galerisi yer almadı. Basel'de bu hafta içinde yer alan Liste, Volta 14 gibi alternatif sergi alanlarında Türkiye'den de sanat galerileri yer alıyor.

Fuar bu yıl "sınırsız sanat" (Unlimited) adı verilen bölümünde yer alan yapıtların inşaat malzemeleri ile yapılmış olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Dev boyutta ve karışık teknik kullanılarak yapılan eserler büyük beğeni toplarken, konfetiden yapılmış küpler sağlam görünmemesiyle de büyük ilgi topladı. İsviçre'nin Basel kentinde 1970 yılından bu yana yer yer alan fuar, sadece bir fuar alanı ile sınırlı kalmayıp tüm kentte film gösterileri de dahil olmak üzere tüm gün devam eden bir etkinlik olarak gerçekleştiriliyor.

BİZE ULAŞIN