Piyanoda 'Müthiş Türkler'

Varazdin’de gerçekleşen Jurica Murai Uluslararası Piyano yarışmasında birincilik ödüllerini Türk öğrenciler topladı

Giriş Tarihi: 27.04.2018 17:52 Güncelleme Tarihi: 28.04.2018 12:09
23 Nisan 2018'de Hırvatistan'da düzenlenen organizasyon ülkemiz için gurur verici bir etkinliğe dönüştü. Varazdin'de gerçekleşen Jurica Murai Uluslararası Piyano yarışmasında Serdar Yekta Elmas ve kendi kategorilerinde 1.lik ödülü kazanan Tarık Kaan Alkan, Ece Ergün, Mina Urgun ve İlyun Bürkev 'Çılgın Türkler' olarak anıldıkları yarışma organizasyonunda kazandıkları ödüllerini Atatürk'e ve ülkelerine hediye ettiklerini belirttiler.

İlk def 2014 yılında katıldıkları organizasyonda "Çabalayan Türkler" olarak anılan Serdar Yekta Elmas ve arkadaşları, dört sene sonra 7. yarışmalarında "Müthiş Türkler" olarak nitelendirilmeye başlanmış.



Serdar Yekta Elmas'ın Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği performansı

Serdar Yekta Elmas kimdir?

Serdar Yekta Elmas, 16 Ağustos 2002'de İstanbul'da doğdu. İlkokulu Evrim Kolejinde tamamladı. Küçük yaşlarından beri her tür enstrümana ve müziğe olan ilgisi 2009 yılında Burcu Aktaş Urgun'la tanışmasıyla birlikte piyanoya yöneldi. 2010-2012 yıllarında yarı zamanlı sürdürdüğü eğitimini, 2012 yılından beri tam zamanlı olarak Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı'nda sürdürmekte olan Elmas, 2014 yılında Belçika'da düzenlenen Cesar Franck uluslararası piyano yarışmasına katılmaya hak kazandı. Yine aynı sene PianoTalents 4th International piano competiton (Milano/İtalya) üçüncülük kategorisine, 2016 senesinde ise ikincilik kategorisine girdi. 2016 Aralık ayında Bursa'da düzenlenen 1.Nilüfer Uluslararası piyano yarışmasında ise ikincilik kategorisine, 2017 Nisan ayında İstanbul'da Yamaha tarafından düzenlenen yarışmada birincilik kategorisine girdi. 2015 yılında Vincenzo Balzani ve Philippe Raskin, 2017 Ağustos ayında Avusturya Salzburg Mozarteum Üniversitesi'nde Prof. Dominique Merlett, Ekim ayında ise Philippe Raskin ustalık çalışmalarına katılan Elmas, eğitimine Doç.Burcu Aktaş Urgun'un sınıfında devam etmektedir.

BİZE ULAŞIN