Kültür > Sanat

Filmden sonra yüzünde yara izi kaldı, davacı oldu

Filmden sonra yüzünde yara izi kaldı, davacı oldu

'Ghostland’ filminin çekimleri esnasında cam kırma sahnesi nedeniyle yaralanan ve yüzünde kalıcı yara izi bulunan oyuncu Taylor Hickson yapım şirketine dava açtı. Hickson, “Artık iş bulamıyorum” dedi.

07 Mart 2018

Kanadalı oyuncu Taylor Hickson, yüzündeki derin yara izinden sorumlu tuttuğu yapım şirketine dava açtı.

Aralık 2016'da çekimleri yapılan korku filmi 'Ghostland'da yaralanan 20 yaşındaki oyuncu, Incident Productions adlı şirketten şikayetçi oldu.

Dava dosyasına göre, filmin yönetmeni Pascal Laugier, bir sahne için genç oyuncudan cam kapıya yumruğuyla vurmasını istedi. Hickson, camı kırmanın zor olduğunu, eğer güvenliyse yapabileceğini söyledi. Hem yönetmen hem de yapımcı güvenli olduğunun garantisini verdi.

Camı kırma sahnesi gerçekleştiğinde Hickson'ın başı ve bedeninin üst kısmı yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan oyuncuya 70 dikiş atıldı.

Uygulanan lazer ve silikon tedavisine rağmen Hickson'ın yüzünün sol tarafından kalıcı bir iz kaldı.

Dava dosyasında oyuncunun psikolojik olarak da zarar gördüğü ve aynı zamanda maddi kayba uğradığı belirtildi.

Dosyada ayrıca Hickson'ın oyuncu olarak yeni iş bulamadığı, dolayısıyla ekonomik olarak kayba uğramaya devam edeceği bilgisine yer verildi.

Hickson, mahkemeden uğradığı zararın karşılanmasını talep ederek herhangi bir miktar belirtmedi.

Davaya yol açan film 'Ghostland' ise 15 Mart'ta vizyona girecek.

Daha Fazlası

Dünyaca Ünlü Sanat Zirvesi İstanbul'da

No. 14, Bishop’s Stortford: Tarih ve Modernliğin Buluştuğu Ödüllü Bir Dönüşüm

Borusan Sanat Müdürü Aydın Dorsay ile Avrupa’ya Açılan Bir İstanbul

2025 Emmy Adaylıkları Açıklandı