İspanyol tipi bahar menüsü

Raffles İstanbul Zorlu Center' ın içinde yer alan arola restaurant, iki Mıchelın yıldızlı İspanyol şefi Sergı Arola imzalı lezzetlerden oluşan menüsünü yenileyerek baharı karşılıyor.

Giriş Tarihi: 29.07.2016 10:45 Güncelleme Tarihi: 29.07.2016 10:49

İspanyol şef Sergi Arola'nın dünyanın birçok noktasında yer alan restoranlarında beraber çalıştığı, özenle seçilmiş bir ekip ile birlikte yönettiği Arola, 'imza' yemekleriyle İspanyol mutfağını İstanbul'a taşıyan sınırlı sayıdaki restoranların başında geliyor. ;

'Düzen karşıtı ve aşçılık akımını belirleyen şef' olarak tanımlanan Sergi Arola, İstanbul'da da, sofrada paylaşma kültürü üzerine kurulu olan bir yaklaşımı benimseyerek, İspanyol mutfağının klasik tapas tarzı atıştırmalıklarını ve modern lezzetlerini sunuyor.

Akşamları gibi aynı zamanda öğle yemeği servisi de veren ve özellikle iş toplantılarının sıkça tercih edilen adreslerinden Arola'nın menüsünde, klasik paylaşımlıkların yanı sıra, bundan böyle 'Çorba ve Makarnalar' kategorisi de yer alıyor.



'Soğan Çorbası', 'Hindi ve Tarçın', 'Tavuk Cannelloni', 'Oxtrail Ravioli', kuzu yahni ve brokoliden oluşan 'Papardelle' gibi lezzetler ise menüde öne çıkıyor. Balık çeşitlerini de arttıran restoran, bahar aylarında 'Morina', 'Dülger Balık&Cips', 'Yaban Levrek' ve 'Kalkan' gibi lezzetleri misafi rleri ile buluşturuyor.

Arola'da dünya mutfaklarından tatlar olduğu gibi Türk lezzetlerine de bundan böyle yer verilecek. Menüde yapılan bir yenilik de Türk mutfağından temel lezzetlerinden sakatatları içermesi. 'Callos Picantets' adıyla dana işkembe ve 'Mollejas de Cordero' adıyla da kuzu uykuluk tabakları, en güzel yorumlarıyla menüde yerini alıyor.

12 kişilik şef masasında özel ve küçük davet ve kutlamaların da yapılabildiği Arola'nın yenilenen menüsünde, formuna ve sağlığına dikkat edenler veya alerjisi olanlar için vejetaryen ve glütensiz birçok alternatif de bulunuyor.

İki Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola'nın imzalı lezzetlerinden oluşan menü, 'Arola'dan Tatlı Dakikalar' ile, küçük ve tatlı bir kaçamak ile son buluyor. Restoranın İstanbullular'a Nisan ayına özel bir sürprizi de var.

Restoranın kurucusu olan ünlü İspanyol şef Sergi Arola, 12 – 17 Nisan tarihleri arasında lezzet meraklılarını şahsen ağırlayacak. İki Michelin yıldızlı Şef, lezzet kadar yaratıcı sunumlara da meraklı yemekseverleri bekliyor. . www.raffl es.com

BİZE ULAŞIN