Erkeklerde estetik ritüeli

Erkekler geleneksel olarak estetik uygulamalara karşıymış gibi görünseler de, artık zamanın değiştiğini ve yapılan araştırmalar neticesinde, erkeklerin de kendilerini iyi hissetmek için, estetik cerrahi ve medikal uygulamalardan yardım aldığını biliyoruz!

Giriş Tarihi: 17.05.2017 15:22 Güncelleme Tarihi: 17.05.2017 15:23

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, Zorlu Center'da bulunan DoctorB Clinic'te %40 oranında erkek hastaların ağırlandığını ve bu oranın yıllar içinde dramatik bir şekilde artış gösterdiğini dile getirdi.

"Evet erkekler değişti ve değişmeye de devam edecek çünkü artık çağın gereği ve kendini iyi hissetmek için, bakım yaptırıyor, gerektiği yerlerde estetik cerrahiden yardım alıyorlar. Çünkü artık erkekler de tıpkı kadınlar gibi güzel ciltlerinden, güçlü vücut yapılarından ve harika saçlarından gurur duyuyorlar. Bazı ritüelleri var. Söz gelimi ayda 2-3 kez HydraFacial cilt bakımı, bamboo masajı için kliniğime geliyorlar" diyen Cihantimur ayrıca erkeklerin sıklıkla başvurdukları diğer uygulamalara değindi:

1. Saç Ekimi: Erkeklerin en fazla yaptırdığı estetik işlemi diyebilirim. Özellikle bana gelen hastalarım, yağlarından elde ettiğimiz kök hücre ile yapılan Organik Saç ekimini tercih ediyorlar. Ayrıca saç dökülmelerine karşı mezoterapi ve PRP gibi uygulamalardan yardım alıyorlar.

2. Enjeksiyonlar: Enjeksiyonlar ise dolgu ve botoks gibi uygulamalardır ve ameliyatsız, son derece kısa bir süre içinde yapılabildiği ve yüzdeki kırışıklık form kayıplarını anında geçirebildiği için erkeklerinde favorisi.

3. Jinekomasti: Erkeklerde meme büyümesi olarak adlandırılan jinekomasti cerrahiyi gerektiren bir uygulama. Erkekler özellikle yaz mevsimi öncesinde bu estetik dışı görüntüden kurtulmak istiyorlar.

BİZE ULAŞIN