Saç ekiminde devrim

2000 yılında Dr. Koray Erdoğan tarafından kurulan ASMED, tamamen erkeklerin en çok mustarip olduğu konuda yani ‘saçsızlık’ konusu üzerine hizmet veriyor. Tamamen saç ekimi konusunda uzmanlaşan klinikte her şey, hastaların nihai mutluluğunu sağlamak için tasarlanıyor.

Giriş Tarihi: 12.03.2017 11:33

Yazı: Seda KARAN

2000 yılında Dr. Koray Erdoğan tarafından kurulan ASMED, tamamen erkeklerin en çok mustarip olduğu konuda yani 'saçsızlık' konusu üzerine hizmet veriyor. Tamamen saç ekimi konusunda uzmanlaşan klinikte her şey, hastaların nihai mutluluğunu sağlamak için tasarlanıyor. Toplam dört ameliyathane olarak hizmet veren merkezde 25 cerrahi personel mevcut. Pek çoğu Dr. Koray Erdoğan tarafından geliştirilen son tekniklerin (FUE'de manuel ardışık teknik, saç ekimi sırasında graftlere zarar verilmeden işlemin gerçekleşmesini sağlayan ameliyat aleti KEEP (Koray Erdogan Embedding Placer) uygulandığı klinikte aynı zamanda kadınların tercih ettiği kaş ekiminin yanı sıra saçların kesilmeden, var olan haliyle ekimi yani Long Hair FUE de yapılıyor.

Ayrıca başta ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya olmak üzere dünyanın pek çok yerinden hastaların tercih ettiği ASMED'de, 10 farklı dilde 10 tercüman görev alıyor. Tercüman ekibi operasyon öncesinde, operasyonların her aşamasında ve operasyon sonrasında hastaların yanında bulunuyor. Ameliyatlar sırasında hastaların rahatlaması için konusunda uzman Japon masözler masaj yapıyor. Her hasta ile ayrı ayrı ilgilenen Dr. Koray Erdoğan'ı tüm dünyada ki saç cerrahları arasında öne çıkaran en önemli özelliklerinden biri ise, hastaların özgün baş ve yüz yapısına uygun olarak gerçekleştirdiği saç tasarımları. Dr. Erdoğan tıpkı bir sanatçının resimlerini çizmesi gibi, her operasyonda, hastalarının yüzünü çerçeveleyecek saç hattını çiziyor.

LONG HAIR FUE

Saçlarınızın dökülmesine, onları kaybetmeye dayanamıyorsunuz ama saç ektirenlerin katlanmak zorunda kaldığı görünümü de istemiyorsunuz. Peki bunun bir çaresi var mı? Kesinlikle evet!: Long Hair FUE. Tamamen kazınmış, sanki iğne delikleriyle kaplıymış gibi görünen bir baş… 'Saç ekimi' denince herkesin gözünün önünde canlanan klasik manzara aşağı yukarı böyle. Tam da bu nedenle görünümlerine önem verseler de, saçlarını hızla kaybeden erkekler, saç ekimine mesafeli yaklaşıyor; "Ben böyle iyiyim." yalanının arkasına saklanıyorlar. Nasıl saklanmasınlar? Yoğun iş programı, katılmadan olmayacak toplantılar, ille de gidilmesi gereken davetler, ailece çıkılacak tatiller onları bekliyor. Kişisel ajandaları, tatil dönemlerinde bile erkeklere soluk aldırıp 10 günlük düzelme evresi için izin vermiyor. Peki buna gerek var mı?

16 yıldır 10 bine yakın saç ekimi gerçekleştiren, bu alanda dünyada kullanılan son yöntem olan FUE'de manuel ardışık tekniği geliştiren Dr. Koray Erdoğan'a göre bu sorunun yanıtı kesinlikle "Hayır." Zira Dr. Erdoğan'ın bu noktada uyguladığı bir başka teknik var: Long Hair Fue. Yani FUE yöntemi ile uzun saç ekimi. Özetle bu teknik, saçları hiçbir şekilde tıraş etmeden, donör alan olarak kullanılan başın arkasından alınan uzun saçların, seyrelmeye başlamış ya da açılmış ön, yan ve tepe bölgelerine ekilmesi. Long Hair FUE yönteminde, operasyon süresi ve saç ekimi süreci değişmiyor. Dr. Erdoğan, hastalarının, kendisinin geliştirdiği safi r uçlu özel cerrahi aletlerin kullanıldığı bu operasyonun hemen ardından sonucu görebildiklerini belirterek, "Bu durum hem bir doktor olarak beni hem de hastalarımı tatmin ediyor." diyor. Normal saç ekimi prosedüründen daha fazla komplikasyonun yaşanmadığına dikkat çeken Koray Erdoğan şöyle anlatıyor: "Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Uzun saçlarla çalışmak oldukça hassas bir durum. Biz tüm saç ekim operasyonlarımızda olduğu gibi uzun saç ekimlerimizde de manuel yani elle ekim yapıyoruz. Bu yalnız Türkiye'de değil, tüm dünyada da çok yeni olan ve benim geliştirdiğim bir teknik. Manuel çalışılırken, saç kökü çıkarılan bölgenin ve çıkartılan saç köklerinin korunması kontrolümüz altında oluyor. Sonuçta manuel ekim yapılması, saça ve baş derisine gereken hassasiyeti göstermek açısından çok büyük bir avantaj sağlıyor."

BİZE ULAŞIN