Netflix Elder Scrolls dizisi için harekete geçti

The Elder Scrolls Dizisi Geliyor: Netflix, Bethesda Oyununu Ekranlara Taşımaya Hazırlanıyor

Giriş Tarihi: 04.01.2021 13:34

The Elder Scrolls 1994'te çıkan ilk oyun Arena'dan beri geçen 27 yıldır oyun dünyasının en büyük markalarından birisi. Morrowind, Oblivion ve Skyrim gibi oyun tarihine adını altın harflerle yazılan klasikler doğurdu. 2014'te çıkan ve hâlâ türün sevenlerinin başından kalkamadığı The Elder Scrolls Online ile MMO tarihine de geçti. Şimdi, oyun dünyasının belki de hikâyeleri, tarihi, tanrıları ve efsaneleri en geniş olan serisi Netflix'te dizi formatında karşımıza çıkacak.

Film ve televizyon endüstrisinin güvenilir bağımsız kaynaklarından olan Daniel Ritchtman'ın ortaya attığı iddiaya göre Netflix, yeni The Elder Scrolls uyarlamasının gelecekteki amiral gemilerinden olmasını istiyor. Ritchtman'a göre, Netflix yöneticileri diziyi geliştirecek yapımcılara "En az The Witcher kadar popüler olacak" bir Elder Scrolls uyarlaması istediklerini belirtmiş.

Diziyle ilgili şimdilik sahip olduğumuz tek bilgi yeni bir hikâye yazılmayıp Tamriel'in geniş topraklarında oyunlardan tanışık olduğumuz bir senaryonun dizi formatına hazırlanacağı.

The Elder Scrolls dizisi için henüz ne Netflix'ten ne de Bethesda'dan resmi bir duyuru gelmedi. Ancak Netflix'in son aylarda üst üste gelen oyun uyarlaması haberleri düşünülünce akla yatkın bir dedikodu olduğu ortaya çıkıyor. Geçen aylarda Bethesda'nın diğer büyük RPG serisi Fallout'un Amazon Prime Video'ya geleceğinin duyurulduğunu da hatırlatalım. Netflix rakibinden gelen hamleye böyle karşılık vermiş olabilir.

Netflix, The Elder Scrolls Öncesi de Art Arda Oyun Uyarlamaları Duyurmuştu

Dedikoduların kesinleşmesi için biraz daha beklememiz gerekse de Netflix son aylarda oyun serilerini dizileştirmede hiç hız kesmiyor. İlk olarak Castlevania animasyonuyla başlayan furya, geçen sene The Witcher'la devam etmişti. Bu yıl içinde de, Assasin's Creed, Beyond Good and Evil, Cuphead, Cyberpunk 2077, Splinter Cell, Resident Evil ve Sonic the Hedgehog uyarlamalarının geleceği duyurulmuştu.

Son yıllarda çıkan Sonic the Hedgehog, Detective Pikachu ve The Witcher gibi yapımlar sayesinde "Oyunlar ekrana taşınamaz," kuralı yıpranmış, oyun uyarlaması film ve dizilerin de hem oyunların hayranları tarafından sevilip hem de seriye yeni hayranlar katabileceği kanıtlanmıştı.

Kaynak: KayıpRıhtım

BİZE ULAŞIN