Steam’den yeni 'haber' hizmeti

Giriş Tarihi: 23.09.2020 13:42 Güncelleme Tarihi: 23.09.2020 14:00

Sunduğu oyunlarla pek çok oyunsevere hitap eden Steam bir işe girişiyor: Oyun Haberleri.

Steam Haber Servisi olarak adlandırılan bu servis Steam'den oyun oynamak veya oyun satın almak dışında oyun haberlerini de okumanıza olanak sunuyor.

Steam Haber Servisi şu şekilde görünüyor:

Bu haftanın en iyi 20 TL altı oyunlar listesiyle sizinleyiz. Steam, her hafta olduğu gibi bu hafta da 20 TL altı oyunlarla dikkat çekiyor.

Servisi özelliğine büyük bir güncelleme getirdi. Özel olarak hazırlanan haber listesini oyunseverler ile buluşturmayı planlayan Steam, yazısında servis hakkında detaylara değindi. Bu yazıda ortaya çıktığı kadarıyla, kullanıcıların karşısına çıkacak oyun haberleri öyle alelade olmayacak. Zira hem ilk kaynaklardan haberler yer alacak hem de kullanıcıların karşısına en iyi sitelerdeki haberler çıkacak.

Söz konusu servis 7 dilde hizmet verecek ve ücretsiz olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Haberlerin ve kaynakların listesi özelleştirilebilir(feedly gibi). Makaleler ve görsellerin yanı sıra kullanıcılar, videoları ve diğer medyaları doğrudan Steam'in merkezinde görüntüleyebilecek. Bu servisin en güzel yanı kişiselleştirilebilir bir deneyim sunmasında yatıyor.

Merkezi şu ana kadar sadece oynadığınız, takip ettiğiniz veya istek listenize eklediğiniz oyunların geliştiricilerden gelen güncellemeleri ve duyuruları görebildiğiniz bir yerdi. Bu güncellemeyle birlikte artık aralarından seçebileceğiniz çok daha geniş bir haber kaynağı havuzunuz olacak. Size özel Haber Merkezi'ne istediğiniz sayıda ilave kaynağı ekleyebilirsiniz. Ve hepsi ücretsiz."

BİZE ULAŞIN