Escobar’dan Apple’a milyar dolarlık dava

Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar, kişisel güvenliğini tehlikeye attığı iddiası nedeniyle Apple'a 2,6 milyar dolarlık dava açtı.

Giriş Tarihi: 28.05.2020 10:46

Kolombiyalı kokain kaçakçısı Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar, güvenlik endişesi gerekçesiyle teknoloji şirkete Apple'a yüklü miktarda tazminat davası açtı. Apple'ın iPhone X isimli akıllı telefon modelini kullandığını ifade eden Escobar, FaceTime'daki güvenlik açığı nedeniyle güvenliğinin tehlikeye girdiği iddiası ile Apple'dan 2,6 milyar dolar tazminat talep ediyor. Hatta yaşadığı yeri tespit eden "Diego" isimli kişi, Escobar'a bir tehdit mektubu dahi göndermiş. Bu durum üzerine harekete geçen Escobar, yaşadığı yeri değiştirip güvenlik çalışanlarının sayısını artırmış.

Escobar geçen yıl "Escobar Fold 1" isminde katlanabilir akıllı telefon üretmiş, bu telefonların iPhone'dan çok daha iyi olduğunu iddia etmişti. Escobar, "Dünyadaki ilk katlanabilir telefonlardan birini yaptım. Etkileyici üretim ve perakendecilerle özel anlaşmalar yapmamamız sayesinde diğer üreticilere kıyasla masrafları düşük tutmayı başardık, şu anda dünyadaki en iyi akıllı telefon" demişti. Telefonun fiyatı 349 dolar.

Roberto Escobar geçen yıl da bu kez Netflix'e Escobar'ın hayatının anlatıldığı Narcos dizisi nedeniyle, 1 milyar dolar değerinde tazminat davası açmış, Netflix'in ağabeyinin adını ve ailelerine dair birçok detayı izin almadan kullandığını ve bunun 'tehlikeli' olduğunu dile getirmişti.

BİZE ULAŞIN