Samsung robot çağını başlattı: Project Neon

Samsung, CES 2020'de beklenmeyen bir şekilde yeni projesi olan insansı robotlarını tanıttı. Samsung insansı robot projesinin adına Project Neon ismini verdi.

Giriş Tarihi: 14.01.2020 09:54

Samsung'un desteklediği Star Labs tarafından geliştirilen insansı robotlar, pek çok farklı özelliği üzerinde barındırıyor. CES 2020'nin en önemli gelişmelerinden biri olan Project Neon, R3 olarak isimlendirilen bir çalışma yapısına sahip.

R3'ün açılımı ise Reality(gerçeklik), Realtime(gerçek zamanlı) ve Responsive(duyarlı) olarak lanse edildi. Bu üç ana başlıkla üretilen robotlar, gelecek yıllarda insanların yardımcıları olacak.

Project Neon kapsamında üretilen robotların alacakları lisanslarla birlikte temsilci, finans danışmanı, sağlık çalışanı ve resepsiyonist gibi işlerde çalışabileceği açıklandı. Kendi aralarında arkadaşlık geliştirebilen bu robotlar, televizyon ve sinema sektöründe de rol alabilecek.

CES 2020 için hazırlanan videolarda aktör ve aktivistlerin kullanıldığı açıklansa da robotların gelecekte yapabilecekleri büyük bir kesim tarafından beğenildi.

Siri, Google Asistan ve Amazon Alexa gibi asistanlardan çok daha becerikli olan Project Neon, basit konuşmalar yerine bir çok dili konuşabilecek.

2020'nin sonlarına doğru Project Neon kapsamında geliştirilen robotların beta aşamasında ortaya çıkması planlanıyor.

BİZE ULAŞIN