Apple Arcade ile yeni oyun deneyimi

Apple, tanıttığı yeni oyun servisi Apple Arcade'i ile çok farklı bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor. Apple CEO'su Tim Cook, “Oyunculuğu daha iyi hale getirmek istiyoruz” diyor.

Giriş Tarihi: 26.03.2019 11:25
Apple, birçok yeniliğini duyurduğu dün geceki lansmanda yeni oyun servisi "Apple Arcade" ile dikkatleri üzerine topladı. Apple'ın bu yeni servisi, aylık ücret üzerinden iOS, macOS ve tvOS işletim sistemlerinde çalışmak üzere tasarlanmış. Apple Arcade için birçok yayıncı ve geliştiriciyle çalışan şirket, "tek bir abonelik" sistemi olacağını da belirtiyor.



Oyun platformları, son dönemde yükselen Google Stadia ile Apple'ın da radarına takılmış ve Arcade isimli bir abonelikli oyun servisi fikrini doğurmuş. App Store'dan yüklenebilen oyunlar için sunuluyor. Final Fantasy'nin yaratıcısı Hironobu Sakaguchi gibi isimlerin de bulunduğu geliştiricilerin eserleri yalnızca Apple Arcade aracılığıyla oynanabilecek.

Apple Arcede'de bulunan oyunlar; iPhone, iPad, Mac ve Apple TV'lerde çapraz platform olarak oynanabiliyor. Platformun içindeki oyunlarda reklam ve oyun içi satın alma gibi seçenekler ise tarihe karışıyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook, yaptığı konuşmada "Oyunculuğu daha iyi hale getirmek istiyoruz" dedi. Apple, yeni servisinde Disney, Konami ve Lego ile ortak çalışıyor.

BİZE ULAŞIN