Mars'a ayaka basacak ilk kişi bir kadın olacak

NASA uzay ve insanlığı bir araya getirmek için uzun yıllardır uğraş veriyor. Ay'dan sonra ayak basacağımız ilk gezegen olacak Mars'a iniş ise cinsiyet eşitsizliğine karşı hayli önemli bir adım olacak gibi görünüyor. İlk adımı bir kadın atabilir!

Giriş Tarihi: 13.03.2019 16:40 Güncelleme Tarihi: 14.03.2019 10:19
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aynı zamanda Dünya'da ise cinsiyet eşitsizliği için birçok kampanya düzenleniyor ve etkileri fazlasıyla hissediliyor. NASA Başkan Jim Bridenstine da bu iki olayı aynı potada eritecek bir açıklamayla gündeme ilk sıradan giriyor.


1969/Buzz Aldrin Ay yüzeyinde yürüyor

NASA Başkanı Jim Bridenstine, Mars'a ayak basacak ilk Dünyalının bir kadın olabileceğini açıkladı. Bridenstine, katıldığı bir radyo programında, "Mars'a ayak basacak ilk kişi bir kadın olabilir" ifadesini kullanarak dikkatleri üzerine çekti. Henüz Mars'a ilk ayak basacak isim kesinleşmemiş olsa da Bridenstine, NASA'nın gelecek dönem programında kadınların ön planda olduğunun altını çiziyor.



Ayrıca, Bridenstine'a Twitter üzerinden sorulan "NASA'nın bir sonraki Ay yolculuğunda da kadınlara da yer verilecek mi?" sorusuna verdiği "Kesinlikle" yanıtıyla da bu söylemini doğrulamış oldu. NASA bu ay sonunda ilk kez bir kadın astronota uzay yürüyüşü yaptırmaya hazırlanıyor.

BİZE ULAŞIN