Elon Musk, Tesla'dan uzaklaştırılabilir

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın beklenen yıldızı Model 3 sonunda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Tesla, satış rekorları kırmasını beklediği modeliyle ilgilenirken, bir CEO kriziyle karşılaşabilir. Elon Musk ve SEC arasında neler oluyor?

Giriş Tarihi: 08.03.2019 16:59
Elon Musk ve Tesla, ayrılmaz ikili olarak hayatımıza giridğinden bu yana otomobil deneyimleirmizin değişmesine alıştık. Fakat işler, Musk'ın beklediği gibi gitmiyor diyebiliriz. ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk ortak paydada bir türlü buluşamıyor.



Musk, geçtiğimiz yıldan beri tweetlerinde markadan ve gelecek planlarındna bashediyor. Bahsi geçen tweetler yüzünden Tesla'nın yatırımcı ilişkilerini tehlikeye sokan, şirketin ortaklarından uyarı alan Musk, Tesla'nın yönetim kurulu başkanlığı görevinden alındı ve CEO'luk göreviyle yetinmeye başlamıştı. SEC ve Musk, şirket bilgilerinin Twitter üzerinden açıklanmaması hakkında bir anlaşma yapmıştı. Buna rağmen Musk, Tesla Model 3'ün üretim tahminleriyle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu ve SEC ile Eylül ayında yaptığı anlaşmayı ihlal etti.

Tesla-Elon Musk-SEC üçgeni


Beklenen üretim miktarını kamuoyuna duyurmak, Tesla'ya yapılan yatırım miktarını doğrudan etkileyebilecek bir durum olarak görülüyor. SEC'in eski avukatlarından ve CNBC'nin ekonomi danışmanlğını yürüten Elliot Lutzker, bu gelişmeyle birlikte Elon Musk'ın ciddi bir para cezası alması ve görevden uzaklaştırılması ihitmali ortaya çıkıyor.

BİZE ULAŞIN