Facebook, gelecekte gizlilik odaklı gelişmeyi planlıyor

Facebook'un bir numaralı ismi Mark Zuckerberg, dijital mektubunda kullanıcılarına iyi bir haber verdi. Zuckerberg, gelecek dönemde Facebook'u gizlilik odaklı bir platforma dönüştürmeyi planlıyor.

Giriş Tarihi: 07.03.2019 16:49
Dünyanın en kalabalık sosyal ağı Facebook, bir süredir kullanıcılarının 'gizlilik' endişeleriyle baş etmeye çalışıyor. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, son dönemde fazlasıyla eleştiri toplayan soyal ağı ile ilgili bir blog yazısı paylaştı.



Zuckerberg, blogunda paylaştığı yazıda, Facebook'u gizlilik odaklı bir platform haline dönüştürmeyi planladığını açıkladı. Ayrıca Zuckerberg, Facebook kullanıcıların daha fazla gizlilik içerisinde paylaşım yapmak istediklerini de özellikle vurguladı. Önümüzdeki dönemde Facebook, gelişimini kullanıcılarının talepleri doğrultusunda gerçekleştirecek. Bahsi geçen planlar gerçekleşirse, Facebook, artık Cambridge Analytica skandalında olduğu gibi suçlamalarla karşılaşmayacak ve sosyal ağ popüleritesini korumaya daha yakın olacak.



Ayrıca Zuckerberg, blog yazısında gizlilikle alakalı şu sözleri söyledi: "Son 15 yılda Facebook ve Instagram insanlara bir kent meydanının dijital versiyonunda arkadaşlar, topluluklar ve ilgilerini çeken alanlarla bağlantı kurmalarına yardımcı oldu. Ancak insanlar giderek artan bir şekilde oturma odasının dijital versiyonunda gizlilik içerisinde bağ kurmak istiyorlar"

BİZE ULAŞIN