Crew Dragon, astronotları uzaya taşımak için yolculuğuna başladı

SpaceX, NASA astronotlarını uzaya taşımak için özel olarak tasarladığı Crew Dragon kapsülünü ilk kez test etti. Crew Dragon ve Falcon 9 işbirliği, SpaceX'i başarılı şekilde uzaya taşıdı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda buluşmak üzere...

Giriş Tarihi: 02.03.2019 12:02 Güncelleme Tarihi: 02.03.2019 12:03
Uzay yolculuğunun ilk özel girişimi SpaceX, uzun zamandır planladıkları Crew Dragon'u uzaya yollama eylemini sonunda gerçekleştirdi! Crew Dragon kapsülü, bugün TSİ 10:49'da uzaya gönderdi. İnsalık tarihin ilk yeniden kullanılabilir SpaceX'in Falcon 9 rokeri, Crew Dragon kapsülünü yerçekiminden uzaklaştırdıktan hemen sonra ayrıldı. Ardından Falcon 9, yaptığı en iyi işi yani dünyaya geri dönmeyi başarıyla gerçekleştirdi.



ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nde gerçekleştirilen tarihi kalkış, YouTube aracılığıyla canlı olarak izlendi. NASA'nın tarihi Apollo görevleri için kullandığı efsanevi 39A rampasını kullanan Falcon 9, dakikalar içerisinde uzaya ulaşmayı başardı ve Crew Dragon'u yörüngeye teslim etti. Kapsül, içerisindeki cansız Starman'ler ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmek üzere uzay yolculuğuna başladı.




BİZE ULAŞIN